ski savez ekipa donacijaSki savez Srbije prikupio sredstva za novu opremu

Ski savez Srbije organizovao je juče gala donatorsku večeru u hotelu Majdan na kojoj su prikupljena sredstva za kupovinu novog kombija i opreme za najmlađe skijaške takmičarske kategorije.

Domaćini svečanog skupa, koji su se i obratili zvanicama, bili su Uros Zekovic, pomoćnik ministra omladine i sporta, Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, Nina Mićić snowboard reprezentativka Srbije, i Vladeta Radivojević, predsedik Skijaškog saveza Srbije.

-Po prvi put u svojoj istoriji SSS organizuje ovakvu manifestaciju i od ove godine postaće tradicionalna. Imamo viziju razvoja, ulaganja u znanje i mlade talente, imamo potrebnu energiju i nadamo se da ćemo svake godine izvoditi što više dece na sneg, negujući tako buduće šampion – izjavio je Vladeta Radivojević, predsedik Skijaškog saveza Srbije.

Povezana vest:  SKVOŠ, Seniorske reprezentacije Srbije spremne za Timsko prvenstvo Balkana

Donacije su se prikupljale kupovinom specijalnih pozivnica za večeru, u iznosu od 50 – 99, 100 – 199, 200 – 299, ili preko 300 hiljada dinara. Do kraja večeri prikupljeno je preko 2 miliona 320 hiljada dinara.

Donatorska večera organizovana je kako bi se podržao razvoj zimskih sportova i promovisao zdrav život.

Skijaški Savez Srbije osnovan je 1948. godine i čine ga alpsko i nordijsko skijanje i snowboarding. On je zvanični nacionalni savez ispred Ministarstva omladine i sporta, član je Olimpijskog komiteta Srbije, Parolimpisjkog komiteta Srbije, Svetske skijaške federacije i Svetske snowboard federacije.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Lejk Luis: Otkazan prvi trening spusta

Takmičari saveza učestvovali su na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima gde su ostvarivali značajne rezultate, a među najuspešnijim članovima su Jelena Lolović, Milanko Petrović, Aleksandar Milenković, Marko Đorđević, Nevena Ignjatović, Nina Mićić, Marko Vukićević i drugi.

U sastavu saveza su skijaški klubovi iz 5 regiona sa oko 500 aktivnih takmičara. Većina aktivnosti saveza se finansira od strane Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije i Svetske skijaške federacije. Skijaški savez Srbije nastupiće na predstojećem Sajmu sporta koji se, po prvi put u našoj zemlji, održava 27, 28. i 29. novembra u hali 2 Beogradskog sajma, gde će se predstaviti svojim programima i interesantnim zimskim aktivacijama.

Povezana vest:  Velika simultanka na Kalemegdanu, Trgu Nikole Pašića , u Tašmajdanskom parku i u Hajd parku 3. juna od 11h