Handball the ballJuniori pobedili Estoniju

Juniorska reprezentacija Srbije, zabeležila je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Austriji. „Orlići“ su posle Švajcaraca preslišali i svoje vršnjake iz Estonije 36:20 (15:8), a neizvesnosti praktično nije ni bilo protiv najslabije ekipe u grupi. Na samom startu, izabranici selektora Aleksandra Brkovića napravili su prednost 4:0, koja se uvećavala iz minuta u minut. Najefikasniji u redovima našeg tima bili su Nemanja Mladenović i Darko Đukić sa po sedam golova.
I pored pobede, Srbija još nije overila plasman u glavnu fazu takmičenja. On zavisi i od ishoda drugog meča dana, između Danske i Švajcarske. Srbija u krugu tri reprezentacije ima -2.
– Jako mi je drago što smo odigrali ovako, dogovorili smo se da ne smemo olako da uđemo u utakmicu. Situacija je takva da se utakmica morala dobiti. Pre svega pripremali smo se za Estoniju kao da je to najbolji tim, kao da je finale, jer bez ove pobede ne bi mogli proći dalje. Trener je dao svima poverenje i momci su dokazali da zaslužuju to mesto gde jesu. Ispostavilo se da imamo rotaciju i da možemo ovde da napravimo dobar rezultat – izjavio je najbolji strelac meča, Darko Đuki’.

Povezana vest:  Nastavlja se plej-ofa SRLS, pošalji SMS na 1003 i gledaj derbi

TABELA:
Danska 4
Srbija 4
Švajcarska 2
Estonija 0