Sasa Boskovic selektor zenske reprezentacije

Selektor Bošković objavio širi spisak rukometašica pred EHF nedelju nacionalnih timova

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Saša Bošković, objavio je širi spisak rukometašica za sastav reprezentacije Srbije. U EHF nedelji nacionalnih timova od 6. do 12. oktobra 2014. godine, reprezentativke Srbije odigraće prijateljsku utakmicu sa Republikom Srpskom u Banjaluci 7. oktobra, a od 9. do 11. oktobra učestvovaće na Croatia Cup-u u Umagu zajedno sa selekcijama Nemačke, Poljske i Hrvatske.
-Prvi put ženska reprezentacija ide u Republiku Srpsku, i idemo u najjačem sastavu. Ne sumnjam da će biti veliko interesovanje kod publike, jer svi smo videli kako su dočekani naši rukometaši. Srećni smo i ponosni što možemo tamo da igramo prijateljsku utakmicu. Nakon te utakmice nastavljamo za Umag, gde učestvujemo na turniru na kome nas očekuju kvalitetni protivnici, Nemačka, Poljska i domaćin Hrvatska. Očekujem da sve devojke dođu zdrave, i da tih sedam dana iskoristimo što bolje. Sve ovo biće deo priprema pred Evropsko prvenstvo koje nas očekuje u decembru – stakao je Saša Bošković, selektor nacionalnog tima Srbije.
Na spisku selektora nalazi se 28 rukometašica kandidata za sastav ženske rukometne reprezentacije Srbije.
Na poziciji golmana: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Ana Kačarević
Leva krila: Ivana Popović, Jelena Nišavić, Sanja Radosavljević
Pivoti: Dragana Cvijić, Sanja Rajović, Marija Lojpur, Marija Petrović
Desna krila: Ivana Milošević, Katarina Krpež, Maja Luković
Bekovi: Sanja Damnjanović, Biljana Bandelier, Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Sandra Filipović, Marija Obradović, Andrea Lekić, Kristina Liščević, Katarina Stepanović, Tamara Georgijev, Ivana Radojević, Jelena Popović, Jelena Živković, Marina Dmitrović, Anđela Janušević.
Rukometašice Srbije učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i Mađarskoj od 7. do 21. decembra. Naše reprezentativke nalaze se u grupi D, zajedno sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke, a utakmice grupne faze takmičenja naše reprezentativke igraće u Osijeku.

Povezana vest:  Dinamo - Jagodina 23:30