veselin vujovicVujović trener Zagreba

Proslavljeni rukometni reprezentativac Jugoslavije Veselin Vujović imenovan je danas za šefa stručkog štaba najtrofejnijeg hrvatskog kluba Zagreba.
-Velika mi je čast što sam postao trener ovde u Zagrebu. Ovo je za mene veliki izazov, prvenstveno zato što u meni još ima dosta adrenalina i što osećam glad za titulama – rekao je Vujović na konferenciji za štampu.
On je istakao da Zagreb ma mladu i potentnu ekipu, a da je on trener koji je već dokazao da može i zna da postigne rezultat sa mladim igračima.
Vujović će na klupi Zagreba debitovati 24. septembra, kada u „Kutiju šibica“ dolazi prvak Srbije Vojvodina.
Međunarodna rukometna federacija je 1988. godine proglasila Vujovića za najboljeg rukometaša sveta i bio je prvi igrač kome je ukazana ta čast.
Sa reprezentacijom Jugoslavije Vujović je osvojio jednu zlatnu i jednu bronzanu olimpijsku medalju, zlatnu medalju na prvenstvu sveta i bronzanu na prvenstvu Evrope.
Tri puta je bio klupski prvak Evrope. Dve titule je osvojio sa šabačkom Metaloplastikom, a jednu sa Barselonom.
Trenersku karijeru počeo je 2000. godine u Siudad Realu u Španiji, a reprezentaciju Srbije i Crne Gore predvodio je od 2000. do 2006. godine. Potom je trenirao skopski Vardar i Al Šabab iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, Orlovi se vratili u Srbiju (FOTO)

PHOTO: Lars Baron/Bongarts