ehf-logoRS Republike Srpske zatražiće članstvo u EHF

Rukometni savez Republike Srpske (RSRS) zatražiće prijem u članstvo Evropske rukometne federacije (EHF), prenela je danas Radio Televizija Republike Srpske.
Predsednik RSRS Zdravko Miličević rekao je da se rukovodstvo odlučio na taj korak nakon što je EHF u subotu na kongresu u Dablinu primio Kosovski savez u punopravno članstvo.
Miličević je istakao da bi Republika Srpska trebalo da bude primljena „ukoliko na delu opet nemamo dvostruke aršine“.
-Kosovo je sada punopravni član EHF i toj reprezentaciji je omogućeno da igra u međunarodnim takmičenjima. Ova odluka nas je iznenadila, ali sada nam daje nadu da rukometnu samostalnost može da dobije i Republika Srpska. Mi imamo tradiciju i mnogo bolje uslove od Kosova – rekao je Miličević i naveo da će zahtev za prijem u članstvo EHF biti poslat uskoro.
Miličević je dodao kako paralelno sa pravnim aktivnostima savez nastavlja da deluje konkretno, pa će već 7. oktobra biti odigrana prijateljska utakmica između ženskih reprezentacija Srbije i Republike Srpske.
Mesto odigravanja te utakmice, koja će imati i humanitarni karakter, biće naknadno određeno, a najozbiljniji kandidati su Banjaluka i Teslić.

Povezana vest:  Mini Evropsko prvenstvo u rukometu za devojčice