Handball Challenge i Handball MenagerOprobajte se u igrici Handball Challenge i Handball Manager na štandu RSS

Tokom tri dana trajanja Sajma sporta, ljubitelji rukometa na štandu Rukometnog saveza Srbije, imaće priliku da se oprobaju u igricama Handball Challenge i Handball Manager, koje postaju sve popularnije. Na štandu RSS-a, gde je postavljen TV sa džojsticima, svi ljubitelji video igara moći će da se nadmeću i pokažu svoje rukometne veštine u virtuelnom svetu. Sajam sporta održava se na Beogradskom sajmu, u hali 2, od 27. do 29. novembra. Ulaz na Sajam je besplatan.

Povezana vest:  Vojvodina bolja od Metaloplastike

Prvog dana Sajma, štand RSS-a posetio je veliki broj dece koja su se informisala o rukometnim klubovima sa željom da počnu da treniraju ovaj sport, ali i iskoristili priliku da se fotografišu sa maskotom prethodnog Svetskog prvenstva koje je održano u Srbiji.

Rukometni savez Srbije poziva sve mališane koji treniraju rukomet, ili žele da počnu da treniraju ovaj sport da posete štand RSS. Rukometni savez Srbije poziva i sve zainteresovane ljubitelje sporta da dođu na sajam i da se detaljnije upoznaju sa rukometom, kao i roditelje čija deca ne treniraju ovaj sport, da ih upišu u neki od 340 rukometnih klubova, koliko ih je aktivno na teritoriji Srbije.

Povezana vest:  Karabatić sportista godine u Francuskoj

U petak, 28. novembra od 14.15 sati RSS će održati prezentaciju rukometa na terenu, na kojoj će učestvovati juniorske ženske i muške reprezentacije, uz juniore će biti Aleksandar Brković, a uz juniorke Vladimir Šimičić. U drugom delu ovog programa, biće prezentacija i javni čas mini rukometa uz učešće dece iz beogradskih klubova. Na javnom času mini rukometa moći će da učestvuju i deca koja budu na Sajmu sporta, koja će po završenom učešću dobiti i sertifikat. Promociji rukometa u petak, prisustvovaće predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović, generalni sekretar RSS Božidar Đurković i vršilac dužnosti muške rukometne reprezenetacije Srbije, Dejan Perić. U petak, od 16. 45 sati na štandu Ministarstva omladine i sporta RS biće potpisan protokol o saradnji Rukometnog saveza Srbije i Rukometnog saveza Republike Srpske.

Povezana vest:  Gradonačelnik Đilas bodrio juniore

III međunarodni sajam sporta, pod nazivom „Sportska strana Srbije“ u organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, osmišljen je da promoviše sport.