RSS odrzao prezentaciju rukometa i mini rukometa na Sajmu sportaMladi rukometaši na Sajmu sporta i prezentaciji rukometa
 
Rukometni savez Srbije održao je danas na Sajmu sporta prezentaciju rukometa na terenu, koju su prikazale ženske i muške juniorske reprezentacije Srbije, a u drugom delu programa održan je i javni čas mini rukometa. Obe prezentacije privukle su veliku pažnju dece koja su bila na sajmu.
„Zaista divna ideja da se održi Sajam sporta, i prilika da svi savezi predstave ono što rade i približe sport ljudima kako bi imali veću masovnost, gledanost i veću podršku društva i države. Zato smo mi kao savez ozbiljno pristupili ovom projektu, napravili ozbiljan i moderan štand, sa dosta propratnih aktivnosti, uključujući i predstavljanje video igrica o rukometu, sa željom da animiramo ljude“, istakao je Velimir Marjanović, predsednik Rukometnog saveza Srbije.
U prvom delu prezentacije rukometa, ženske i muške juniorske selekcije Srbije, predvođene Aleksandrom Brkovićem i Vladimirom Šimičićem, pokazale su osnovne rukometne korake prisutnima i odigrale utakmicu na terenu, gde su posetioci mogli da uživaju u igri naših mlađih reprezentacija.
„Zajedno sa juniorkama i juniorima danas smo iskoristiti priliku da prikažemo neke osnovne elemente rukometa, što u paru, što grupno, nadam se da su prisutni uživali u rukometu“, istakao je Vladimir Šimičić.
„Sajam sporta je odlična stvar, jer deci pruža mogućnost da se oprobaju u nekim sportovima za koje ranije nisu imali priliku, i da se upoznaju sa sportovima koji su aktuelni kod nas, a rukomet je svakako jedan od njih“, rekao je Aleksandar Brković.
U drugom delu programa, održana je prezentacija i javni čas mini rukometa uz učešće dece iz beogradskih klubova. Času mini rukometa priključila su se i deca koja su bila na Sajmu sporta, a koja su želela da nauče i oprobaju se u ovom sportu. Svi koji su učestvovali u demonstraciji mini rukometa, po završetku dobili su sertifikat.
„U okviru današnje prezentacije mini rukometa, deca su igrala rukomet i predstavila svoje sposobnosti. U drugom delu organizovan je javni čas mini rukometa gde smo decu koja inače ne treniraju ovaj sport, a žele, upoznali sa pravilima mini rukometa“, istakao je Milan Petronijević koordinator mini rukometna RSS, i dodao „Mini rukometa je projekat koji je Rukometni savez Srbije pokrenuo 2009. godine u saradnji sa Svetskom i Evropskom rukometnom federacijom u cilju omasovljenja i popularizacije ovog sporta.“
Tokom dva dana Sajma sporta, štand Rukometnog saveza Srbije posetio je veliki broj dece koja su se interesovala za rukomet sa željom da počnu da ga treniraju. Štand RSS posetio je i veliki broj bivših reprezentativaca i reprezentativki.
Povezana vest:  Cvetković: Sve smo sproveli u delo