andrea globus

Štefecekovoj i Karšovoj veliki kristalni globusi

Slovakinja Zuzana Štefecekove Rehak u gađanju glinenih golubova – trap i Nemica Monika Karš u gađanju MK pištoljem osvojile su velike krstalne globuse  Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) u finalu Svetskog kupa u Gabali u Azerbejdžabnu. Srbija nije imala predstavnice.

U prepodnevnom delu programa prvog dana Andrea Arsović je osvojila srebro vazdušnom puškom, a istim oružjem Ivana Maksimović je bila sedma. Milutin Stefanović je zauzeo deveto mosto vazdušnom puškom.

Povezana vest:  Mirosavljev najbolji u svojoj grupi MK puškom trostav na Svetskom kupu u Londonu

 Štefecekova je u finalu finala osvojila zlato protiv Žanese Džo Bimen (SAD) tek posle raspucavanja jer je bilo 14:14 i odlučio je dodatni golub gde je Slovakinja bila preciznija. U meču za bronzu Katrin Skiner (Australija) savladala je sa 13:11 Alesandru Perili iz Italije. Finale je vredelo 72 goluba, četiri takmičarke imale su po 73 i dve po 72 goluba.

Povezana vest:  Francuz Fabris Domal pobednik Svetskog kupa MK pištoljem brza paljba

Monika Karš je u finalu finala MK pištoljem sa 7:3 pobedila Mongolku Gundegmu Otrijad, dok je bronzu osvojila Nino Salukvadze (Gruzija) savladavši sa 8:2 Jing Jing Žang (Kina). U meč za zlato posle polufinala, plasiralee su se Karš sa 21 „hitom“ i Otrijad sa 19, a u meč za bronzu odmah je sa 13 „hitova“ otišla Salukvadze, dok je Žang, koja je imala 13 „hitova“ kao i Mađarica Tobai Sike, prošla tek posle raspucavanja.

Povezana vest:  Ivana Maksimović : Presrećna sam, veliki teret mi je pao sa srca i sada mogu da se pripremam za London!