GABALA TRECI DAN ARUNOVICArunovićeva osma vazdušnim pištoljem

Zorana Arunović osvojila je osmo mesto vazdušnim pištoljem trećeg dana finala Svetskog kupa u streljaštvu u Gabali u Azerbejdžanu sa 77,3 kruga.
Pobedila je Alehandra Zavala (Meksiko) sa 201,5 krugova, ispred Klaudije Bres (Poljska) sa 200,6 krugova i Selin Gobervil (Francuska) sa 176,2 kuga.
Zavala je, inače, ušla kao poslednja, osma, u finale sa 378 krugova. Arunovićeva je pre finala bila druga sa 384 kruga (po serijama 96, 94, 95, 99) iza Ekaterine Koršunove (Rusija) koja je imala 385 krugova.
U finalu, posle prve serije do tri dijabole, bila je četvrta, posle šest dijabola pala je na sedmo mesti i iz dalje borbe za medalje izbacio je slab sedmi hitac (8,6 krugova) tako da je ostala osma sa samo 0,2 kruga slabijim rezultatom od sedmoplasirane Kineskinje Van Jun Guo.
– Ne znam šta da kažem, prilično sam razočarana – rekla je posle finala Zorana Arunović, koja je lane u finalu Svetskog kupa u Minhenu osvojila dva „srebrna“ kristalna globusa.- Plasirala sam se kao druga u finale sa dobrim kvalifikacionim rezultatom od 384 kruga, međutim, prva sam ispala! Vrlo sam zadovoljna osnovnim delom. Na početku sma se dosta mučila, ali sam završila sa sjajnom serijom od 99 krugova, naboljom od svih 11 učesnica. Na žalost, ovog puta sam loše otpucala finale, jedan kiks me je koštao nastavka borbe za kristalne globuse. Pobedila je Meksikanka sa najnižim rezultatom u kvalifikacijama. Novi format finala to dopušta. Nadam se boljim rezultatima u nastavku sezone.
Trener Dragan Donević je pohvalio sjajno pucanje Zorane Arunović u kvalifikacijama i podvukao:
– Ova finala su takva da sreća utiče sa 80 procenata a znanje i spremnost 20 procenata. To se pokazalo kod Meksikanke, sve je bilo u finalu na njenoj strani. Zorana Arunović je u najgorem trenutku opalila osmicu i, na žalost, ispala. Kasnije su i druge takmičarke grešile, ali to je već bila odmakla faza. Takav je naš sport, mala dekoncentracija odnese šansu za trofej..
Srpski strelci završavaju takmičenje u nedelju 26. oktobra. Damir Mikec i Andrija Zlatić gađaće MK pištoljem.
Do sada, u finalu Svetskog kupa naši strelci su osvojili jednu srebrnu medalju. Andrea Arsović se domogla „srebrnog“ kristalnog globusa vazdušnom puškom.
Rezultati trećeg dana finala Svetskog kupa u disciplinama u kojima Srbija nije imala predstavnike – vazdušni pištolj – muškarci: 1. Sergej Červjakovski (Rusija) 200,4. 2. Pablo Karera (Španija) 199,9, 3. Vei Pang (Kina) 177,4 itd. Pre finala, koje je vredelo 573 kruga, najbolji je bio Pavlo Korostilov (Ukrajina) sa 585 krugova. Červjakovski je kao osmi ušao u finale.
MK puška trostav 3 puta 40 metaka – muškarci: 1. Sergej Kamenski (Rusija) 459,7 krugova, 2. Daniel Brodmeier (Nemačka) 458,6, 3. Ole Kristian Brin (Norveška) 446,7 krugova itd. Pre finala, koje je vredelo 1.170 krugova, najbolji su bili Brin 1.182, Kamenski 1.180 i Kampriani (Italija) 1.180 krugova.

Povezana vest:  Stojadinović završio SP na 93. mestu