GORAN STOJADINOVIC 11Stojadinović završio Svetski kup na 93. mestu

AL AIN , 28. mart (Info centar).- Goran Stojadinović, strelac Novog Sada završio je učešće na drugom ovogodišnjem Svetksom kupu u gađanju glinenih golubova – skit Al Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na 93. mestu od 107 učesnika sa 109 golubova (22, 22, 22, 22, 21).
Za ulazak među šestoricu strelaca koji su odlučivali o medaljama bila su potrebna 122 goluba (dva strelca su ispala sa tim rezultatom posle raspucavanja). Najbolji rezultat kvalifikacija imao je Jesper Hansen (Danska) sa 124 (od 125 mogućih) golubova.
Dvojica iz seksteta najboljih (Francuz Tera i Amerikanac Henkok) imali su olimpijske vize za Rio pa se među četboricom ostalih učesnika razvila velika borba. Posle polufinala, u meč za zlatoo odmah su se plasirali Francusz Antoni Tera i Danac Jasper Hansen sa po 16 golubova, a u meč za bronzu Andreas Časikos (Kipar) i Vinset Henkok (SAD). Kipranin i Danac su, tako, odmah i obezbedili olimpijsku vizu. Dvojica Kiprana Georgios Ahileos sa 14 i Antonias Andredu sa 12 golubova završili su kao peti i šesti.
U finalu Tera je pobedio Hansena sa 15:13, a u meču za brnzu Časikos je bio bolji od Henkoka 15:14.

Povezana vest:  Zorani Arunović srebro, Bobani Veličković Momčilović bronza u Zagrebu