dortmund sekaric z arunovic velickovic foto j arunovic
U Dortmundu i Novom Sadu  punom parom za Čangvon
 
Srpske reprezentativke pištoljem Zorana Arunović, Bobana Veličković, Jasna Šekarić i trener reprezentacije Jelena Arunović ostale su posle ISAS turnra na pripremama u Dortmundu do 31. marta.
– Možemo da budemo zadovoljni učinkom na turniru ISAS. Osvojene  su četiri medalje, sve pištoljem, zlato, srebro i dve bronze. Zorana  Arunovićeva se okitila zlatom, a Veličkovićeva bronzom u gađanju vazdušnim  pištoljem drugog dana takmičenja,  dok je trećeg dana Veličkovićeva bila druga, a Arunovićeva treća MK pištoljem. I Jasna Šekarić je gađala u finalu i zauzela četvrto mesto– kaže Jelena Arunović.- Medalje nisu bile u prvom planu, turnir je bio dobra priprema za Svetski kup u Čangvonu u Koreji od 8. do 16. aprila i zato smo ostale i nastavili intenzivan rad, takmičarke kažu u šali „kao u rudniku“.
Jelena Arunović ističe da je ovo kritični deo sezone, uz vazdušno oružje uvodi se i  MK pištolj i to posle višemesečne pauze:
– Treninge tako doziramo da isključimo mogućnost povreda koje su u ovom delu moguće. Nismo imali zimske pripreme MK oružjem pa, praktično, krećemo od početka.  Sa strelišta, na kome je održan ISAS turnir i na kome smo radile do petka, preselili smo se na MK strelište lokalnog kluba  na kome inače često dolaze i treniraju strelci iz Italije, Rusije, Velike Britanije… sa čime su nas ljubazni domaćini odmah upoznali. Uslovi su odlični. Posle prepodnevnog treninga u utorak,  pakujemo se i letimo za Srbiju. Radićemo, koliko nam to vreme dozvoli, na Carevoj Ćupriji a potom 8. aprila odlazimo u Čangvon.
Ostali strelci koji će u Čangvonu nišaniti olmpijske vize za Rio su  na pripremama u Novom Sadu, gde ostaju do petka.  Na spisku sportskog direktora SS Srbije Srećka Pejovića za Svetski kup u Čangvonu su -puška: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad)  koji će gađati samo MK puškom (trostav i 60 ležeći), Milutin Stefanović („Čika Mata“) i Milenko Sebić (Crvena zvezda) koji će gađati sve tri discipline (MK puška trostav i 60 ležeći kao i vazdušna puška), Ivana Maksimović („Akademija Maksimović“), Andrea Arsović (Partizan) i Jelena Živković (Jagodina) – sve gađaju vazdušnu i MK pušku – trostav, pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac) i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice), Zorana Arunović, Jasna Šekarić (obe C. zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030) – svi gađaju MK i vazdušnim pištoljem. U stručnom štabu u Koreji biće Dragan Donević, Jelena Arunović, Goran Mikec i Goran Maksimović.
Povezana vest:  Arsovićeva, Babićeva i Jovanović pobedili, srebro za Todorovićevu i Stefanovića, bronza Veličkovićevoj na „Trofeju Beograda"