NIS Fed kup tim Srbije zreb

Teniserkama krivo, Vraneš veruje u budućnost

Srpske teniske reprezentativke rekle su danas da im je krivo što nisu uspele da pobede Rumuniju u baražu za opstanak u Drugoj svetskoj grupi FED kupa, dok je selektor kazao da veruje da ovaj tim ima budućnost. 
-Krivo mi je što se ovako završilo. Zaista smo imali šansi, iako smo gubili sa 2:0, ali oni su zaista odigrali na vrhunskom nivou. Publika je bila skroz uz njih, to im je mnogo značilo i mnogo ih podiglo – rekla je Ana Ivanović u Bukureštu. 
Rumunija je slavila sa 3:1 ukupno. Ivanovićeva je danas pobedila Simonu Halep, ali je u narednom meču Bojana Jovanovski izgubila od Sorane Kirstee u tri seta. Jovanovski se borila, ali nije uspela da pobedi Kirsteu. 
-Krivo mi je što nisam uspela da donesem poen i da probamo da igramo odlučujući dubl. Odigrala sam solidno, borila sam se, dala sve od sebe, ali nisam imala sreće u nekim momentima. Ona je dobro igrala I trudila se. Nikad je nisam videla da ovako trči. Bila je jako motivisana da pobedi danas i možda je imala malo više sreće – rekla je Jovanovski. 
Selektor je kazao da nema šta da zameri reprezentativkama. 
-Nažalost, nismo uspeli da dobijemo ovaj meč. Mogu da kažem da devojkama nema šta da se zameri, stvarno su se borile i siguran sam da je svaka od njih dala svoj maksimum. Nažalost, nisu uspele da dobiju te mečeve koje su mogle. To je sport, dešava se, nema se šta zameriti – rekao je Vraneš. 
On je istakao da veruje u budućnost ovog tima, kao i da je za igračice najvažnije da izbegnu povrede da bi tako stekle kontinuitet rezultata. 
-Ostaje nam da saberemo utiske. Siguran sam da ovaj tim može da ostane da igra u ovom sastavu još nekoliko narednih godina. Najbitnije je da one u svojim individualnim nastupima budu zdrave i da imaju kontinuitet na turnirima. Bez zdravlja se ne može do forme – rekao je Vraneš. 
On je kazao da se sve teniserke koje su danas igrale, ali i one kojih nije bilo u sastavu ovog puta, nalaze u naletu. Reprezentacija posle ovog poraza ide u Evroafričku zonu. 
-Znamo da reprezentaciji predstoji težak put, ali mislim da ova reprezentacija ima dovoljno dobrih igrača da se naredne godine vratimo u drugu svetsku grupu – rekao je Vraneš. 
Selektor je kazao da je Srbija danas predala dubl zbog toga što je Nina Stojanović osetila mučninu posle jela. 
-Morali smo da predamo dubl. Nina je osetila mučninu posle obroka I nije mogla da igra. To smo saznali kada prošao je rok za promenu I odlučili smo da predamo da je ne bismo mučili – rekao je Vraneš. 

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2012, Ðoković: Osećam se sjajno, jedva čekam duel sa Nadalom