novak djokovic mk 2014

Đoković: Marej me vratio u meč u drugom setu

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da je posle dvostruke servis greške Endija Mareja zaigrao bolje i pobedio ga u četvrtfinalu Masters turnira u Parizu. 
-Prvi set je bio neizvestan. Imao sam šanse za brejk i čuvao sam servis, a na kraju prvog seta sam napravio ključni set. On je imao brejk prednosti u drugom setu, ali je napravio dvostruku servis grešku i dozvolio mi da se vratim. Posle toga sam počeo bolje da udaram i osećao sam se mnogo bolje – rekao je Đoković novinarima. 
Prvi nosilac u Parizu dobio je prvi set 7:5, dok je u drugom bilo 6:2. Marej je u meč ušao u dobroj formi. 
-Znao sam da je igrao sedam nedelja uzastopno u pokušaju da se plasira na završni Masters u Londonu. Osvojio je tri titule i igrao je sjajan tenis. Znao sam da ću imati psihološku prednost nad njim ako dobijem prvi set – rekao je Đoković. 
Ranije danas u četvrtfinalu je ispao Rodžer Federer, a srpski reprezentativac je ovom pobedom osigurao prvo mesto na ATP listi u ponedeljak. Njih dvojica će se do kraja sezone boriti za tu poziciju.
-Naravno da mi plasman u polufinale i njegovo ispadanje pomažu, ali pokušavam da ne razmišljam o računicama. Moram da se koncentrišem na svoje mečeve i da igram dobro kao u prva dva ovde. Nadam se da ću završiti godinu kao broj jedan – rekao je Đoković. 
Marej je posle prvog seta, koji je trajao 64 minuta, poveo sa 2:1 u drugom, ali je to bilo sve što je uspeo da uradi. 
-Prvi set je bio neizvestan. Ali, videćemo kako će biti u Londonu, posle malog odmora možda. Mogu i dalje da se hrabrim svojim igrama u poslednjih nekoliko nedelja. Nadam se dobroj igri u Londonu…Osećam da po igri nisam daleko od prvih igrača – rekao je Marej. 

Povezana vest:  Li Na: Konačno sam uspela