novak djokovic 1dan ao 1Đoković: Pokušavam da mislim samo na meč

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da ne reazmišlja ni o čemu drugom, osim o finalu Australijan opena protiv Britanca Endija Mareja.
Ukoliko pobedi Mareja, Đoković će osvojiti osmu gren slem titulu i tako se izjednačiti sa Kenom Rozvelom, Džimijem Konorsom i Andreom Agasijem.
-Pokušavam da mislim samo na meč i priđem finalu na pravi način, jer znam da će mi to pomoći da ispoštujem plan igre koji želim. Znam šta donosi pobeda, imam motiv da budem deo te elite koja je osvajala osam Gren slemova, ali prilazim ovom finalu kao da je bilo koji drugi meč – rekao je Đoković za sajt turnira.
Đoković će se sutra boriti za petu titulu u Melburnu, dok će Marej pokušati da osvoji prvu.
-Marej je odigrao na visokom nivou poslednjih nekoliko mečeva. Igrali smo jedan protiv drugog toliko puta važne susrete, osvojio je dva gren slema i zna kako da se pripremi u ovakvim situacijama. On je iskusan i neće ga osujetiti važnost meča, iako ćemo obojica biti pod tenzijom – dodao je Đoković.
Prvi reket sveta vodi sa 15:8 u međusobnim duelima i bio je bolji od Mareja u dva finala na Australijan openu – 2011. i 2013. godine.
Novi susret Đokovića i Mareja u Melburnu zakazan je za sutra od 9.30 po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  Djoković započeo 331. nedelju na vrhu ATP liste