djokovic usa pobeda

Večernji list: Đokoviću nagrada „Ličnost godine“

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobitnik je nagrade „Ličnost godine“ u izboru bosanskohercegovačkog Večernjeg lista za pomoć nastradalima u poplavama koje su prošle godine zadesile region.
Đoković je priznanje dobio u Mostaru na 14. manifestaciji izbora osobe godine „Večernjikov pečat“ u kategoriji „Humanost i sportski uspeh godine“. 
-Izuzetna mi je čast, zahvalio bih se svim koji su mi ukazali poverenje i glasali za mene. Naš region pogodila je jedna od najvećih elementarnih katastrofa u poslednjih 150 godina. Kao neko ko ima uticaj u svetu sporta, pokušao sam na globalnom planu da dam doprinos i pomognem koliko mogu. To je ljudski gest i verujem da bi i drugi tako postupili. Nadam se da će ljudi širiti ljubav i mir u regionu, jer to nam je potrebno posle turbulentnih godina koje smo imali u poslednje tri decenije – rekao je Đoković.
Fondacija „Novak Đokovick“ obnovila je devet predškoslih objekata u Srbiji, uputila novčanu pomoć Unicefu u Hrvatskoj, kao i 100.000 dolara Unicefu BiH za izgradnju dva predškolska objekta uništena tokom poplava.
Pored Đokovića, nagradu je dobio i hrvatski teniser Marin Čilić.

Povezana vest:  Izveštaj o korupciji u tenisu: Nepravilnosti u nižim nivoima takmičenja