novak djokovic 1dan aoĐoković očekivano u osmini finala Majamija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala masters turnira u Majamiju savladavši večeras u šesnaestini finala Belgijanca Stiva Darsisa u dva seta – 6:0, 7:5.
Otpor 31. godišnjeg belgijskog veterana, trenutno 84. na ATP listi, Đoković je srušio uz probleme u drugom setu, nakon što je prvi ličio na jači trening.
Darsis je drugi deo susreta odigrao mnogo bolje i sa više samopouzdanja. Srpskom asu popustila je koncentracija, uz nervozu je napravio nekoliko neuobičajenih grešaka, Belgijanac stigao čak i do brejka (5:4), međutim, razlika u klasi bila je neuporediva.
Đoković je pravovremeno stabilizovao igru, odmah uzvratio na servis protivnika, i okončao posao nakon nešto manje od sat i po borbe.
Bio je ovo njihov drugi međusobni okršaj i druga pobeda Đokovića, nakon što je Darsisa prethodno savladao još 2008. godine u Rimu.
U borbi za četvrtfinale Đoković igra protiv 65. tenisera sveta, Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, koji je ranije večeras nadigrao Brazilca Tomaza Belučija takođe u dva seta (7:5, 6:4).
Sva tri dosadašnja međusobna duela pripala su srpskom teniseru, poslednji 2013. godine u Rimu.
Turnir na Floridi, koji se igra za ukupan nagradni fond od 6,26 miliona dolara, Đoković je osvajao 2007, 2011, 2012. i 2014. godine.

Povezana vest:  WTA DOHA, Jelena Janković u polufinalu turnira u Dohi