ANA IVANOVIC

Porše opet ugostio najbolje teniserke sveta u Štutgartu

Porše Tenis Gran Pri 2015 ponovo je privukao najveće zvezde svetskog ženskog tenisa aktuelne sezone ! Osam od deset trenutno najbolje rangiranih svetskih teniserki – Halep, Kvitova, Voznijaki, Ivanović, Radvanska i Makarova – predvođene zvaničnim ambasadorkama ove prestižne automobilske robne marke – Marijom Šarapovom i Andjelik Kerber – nastupale su u velelepnoj Porše Areni u Štutgartu od 18. do 26. aprila. U svojoj trideset i osmoj godini postojanja, Porše Gran Pri predstavio je nikada atraktivniji nagradni fond, koji je – pored ukupno 731.000 dolara za sve nagrađene igračice – pobednici turnira doneo i izuzetni Porše 911 Carrera GTS kabriolet. Kao posebne atrakcije ceremonije otvaranja turnira, na centralnom terenu turnira priređen je nastup svetski priznatog Štutgart Baleta sa koreografijom “Mečboks”, a u teniskom smislu – egzibicioni meč legendi ATP tenisa – “nemačkog zeta” Andre Agasija i bivšeg broja jedan iz Austrije, Tomasa Mustera.

Povezana vest:  Berdih pobedio Ferera i zadržao šanse za polufinale

Dugogodišnji Direktor turnira, Markus Ginthart, ponosno je objavio da je WTA profesionalna Turneja zvanično proglasila Porše Grand Pri za najbolji turnir serije Premijer 700 – šesti put od 2007. godine.  Ovaj izuzetno organizovan događaj, koji uključuje saradnju sa globalnim humanitarnim fondacijama za dečji razvoj nemačke fudbalske legende Jirgena Klinsmana “Agapedia” i “Plan Internešenel”, omladinskim teniskim školama i lokalnim zajednicama širom Nemačke, redovno predstavlja i najaktraktivnije segmente izložbene postavke Porše Vorld Muzeja, iz bogate istorije ove ikonične marke iz pokrajine Baden-Virtemberg.

“Veliki je izazov iz godine u godinu nadmašiti sve to što izuzetno dobro radimo tokom našeg Gran Pri turnira. Entuzijazam i interesovanje koji prikazuju naše učesnice, verna publika i cenjeni partneri najvažnije je moguće svedočanstvo o tome koliko poverenja polažu u našu organizaciju!” naglasio je direktor Ginthard.

Povezana vest:  AO 2011, Đoković lako do drugog kola

Ono što se na Porše Grand Priju još više vrednuje od 124,000 dolara koje osvaja pobednica – svakako je i hit-automobil aktuelne sezone, što je u slučaju 2015. spomenuta Porše 911 Carrera 4 GTS kabriolet. Poslednja vrsta iz serije 911 Carrera GTS, ovaj model se nudi u četiri verzije – kupe ili kabriolet, na zadnji pogon ili pogon na sva četiri točka. Neke od najvažnijih karakteristika koje stvaraju dodatnu dinamiku i zadovoljstvo pri vožnji su agregat od 430 konjskih snaga, Sport Hrono paket, kao i PASM aktivni damper sistem koji automobil približava tlu dodatnih 10 milimetara tokom vožnje. Povećana efikasnost takođe je doprinela većem ubrzanju i konačnoj brzini, a da se pritom povoljni podaci o potrošnji goriva nisu menjali od postojećih modela S serije. U kombinaciji sa aktivnim Porše PDK sistemom (duplog kuplunga), Carrera 4 GTS Kabriolet ubrzava do 100 km/č za 4.2 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 301 km/č.

Povezana vest:  FED CUP 2012, Janković bolja od Pavljučenkove, Srbija vodi 1:0

ANDJELIK KERBER

Uz dodatak spomenutih noviteta, Porše Carrera 911 sada sadrži 12 sportskih automobila u njenoj gami – baziranih na tri različita nivoa jačine agregata, u verziji kupea ili kabrioleta, i sa mogućnošću zadnje vuče ili pogona na sva četiri točka. Modeli 911 Carrera GTS i 911 Carrera 4 GTS kretaće se od 117,549 Eura na nemačkom tržištu, na šta treba zaračunati lokalne dažbine i PDV. Ponosnoj vlasnici ovog remek-dela automobilske industrije, nemačkoj teniserki Andjelik Kerber, koja je u finalu sa 2:1 u setovima pobedila bivšu prvoplasiranu teniserku Karolinu Voznijaki i time nastavila tradiciju Marije Šarapove da Poršeove ambasadorke “čuvaju” svoje Carrere u Finalu za sebe – želimo da uživa u ovoj vožnji iz snova !