ana ivanovic  photo  Bradley Kanaris  Getty Images Sport

Ivanović: Ostala sam mirna i verovala sam

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je danas da su joj njena mirnoća i vera u pobedu pomogle da preokrene meč protiv Jaroslave Švedove i plasira se u drugo kolo Otvorenog prvenstva u Francuskoj.
-Dosta sam nervozno krenula. Nisam imala mnogo mečeva i to sam znala kad sam kretala. Mislim da niko ne voli da igra u nedelju, a ja svake godine igram ovde u nedelju prvi meč… Nije bilo lako, ali sam srećna što sam ostala smirena i što sam uspela da okrenem meč u drugom setu. Ona je dosta dobro igrala, dominirala je iz bekenda, tako da sam pokušala da to promenim, da malo više idem na forhend i to je dalo rezultata – rekla je Ivanović novinarima posle meča. 
Ivanović se danas plasirala u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je u prvom kolu savladala Jaroslavu Švedovu iz Kazahstana sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:0.
Na novinarsko pitanje šta je presudilo, srpska teniserka je kratko odgovorila: „Vera“.
-Brejknula sam je na početku drugog seta. Odigrala sam nekoliko dobrih poena u tom gemu i počela sam više da verujem – dodala je ona. Ivanović a u drugom kolu Rolan Garosa će igrati protiv Masaki Doi iz Japana.
-Stvarno ne znam puno o njoj. Videla sam da igra dosta slajs i spin, nije previše agresivna, tako da ću moći da diktiram igru – kazala je Ivanović.
Ana Ivanović je 2008. godine osvojila titulu na Rolan Garosu, pa je novinare zanimalo i da li ima neki savet za Novaka Đokovića koji još nije uspeo da podigne trofej u Parizu.
-On meni može mnogo više da pomogne – rekla je Ivanović uz osmeh.
Većina svetskih medija je prošle nedelje objavila vest da se Ana Ivanović udala za nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera. Kapiten reprezentacije Nemačke je bodrio srpsku teniserku danas sa tribina, a novinari su iskoristili priliku i da upitaju da li je vest o venčanju tačna.
-Udala sam se? Da li zaista verujete da bi moji roditelji dozvolili da to bude, a da oni ne znaju? – rekla je Ivanović.

Povezana vest:  ATP SINSINATI, Tipsarević i Almagro završili takmičenje u Sinsinatiju