troicki vimbldon

Troicki u drugom kolu, Tipsarević eliminisan s Ju-Es Opena

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, dok Janko Tipsarević nije uspeo da izbori plasman u narednu fazu. Troicki je sa 3:0 u setovima (7:5, 6:4, 6:3) savladao mladog francuskog tenisera Fransesa Tijafoa, dok je Tipsarević nakon više od tri sada igre poražen od Španca Giljerma Garsije Lopesa sa 2:3 u setovima (6:7 (4), 6:4, 6:4, 3:6, 1:6).
Troicki je odigrao solidan meč, ;pobedom nad 18-godišnjim Francuzom prekinuo niz od šest poraza i na taj način upisao prvi trijumf još od trećeg kola Vimbldona.
Tijafo je Troickom pružao solidan otpor do sredine drugog seta, međutim, za bolji rezultat nije imao snage, a i srpski teniser je od tog trenutka bio znatno sigurniji na svoj servis, te je posle nešto više od dva sata izborio plasman u drugo kolo, gde će se sastati sa Amerikancem Radživom Ramom, 88. teniserom sveta na ATP rang listi.
U meču između Tipsarevića i Giljerma Garsije-Lopesa viđena je velika borba i dosta preokreta, ali je Španac, 31. teniser sveta, na kraju izašao kao pobednik. On će se u drugom kolu sastati sa Francuzem Nikolom Mauom.
Danas će se na terenima Ju-Es Opena od srpskih tenisera pojaviti Novak Đoković, koji igra svoj meč drugog kola protiv Austrijanca Andreasa Hajder-Maurera, Filip Krajinović, koji se sastaje sa Špancem Davidom Fererom, a u ženskoj konkurenciji Bojana Jovanovski, kojoj će protivnica u drugom kolu biti Kristina Mladenović iz Francuske. 

Povezana vest:  DONCAFE CELEBRITIES CHALLENGER BELGRADE 2010, Poznate ličnosti oduševile javnost na Trećem Doncafe t