AA tennis ball racquet

FED CUP 2016
Holandija iznenadila Rusiju u prvom kolu Fed kupa

Reprezentacija Rusije, prošlogodišnji finalista Fed kupa, doživela je iznenađujući poraz u prvom kolu tog takmičenja, pošto je selekcija Holandije danas povela s nedostižnih 3:0.
Rusija je juče, prvog dana duela u Moskvi, izgubila oba singl meča, a danas je Kiki Bertens osigurala trijumf Holandiji pobedivši Svetlanu Kuznjecovu u dva seta, 6:1 i 6:4.
Kuznjecova je u današnji duel ušla veoma umorna nakon jučerašnjeg maratonskog meča protiv Ričel Hogenkamp. Taj meč je trajao tačno četiri sata i najduži je meč u istoriji Fed kupa.
Holandija je posle tog trijumfa Hogenkampove povela sa 2:0, pošto je pre toga Bertens savladala Jekaterinu Makarovu sa 6:3, 6:4.
Holanđanke, bez ijedne igračice među 100 najboljih na WTA listi, smatrane su austsajderima u duelu protiv reprezentacije Rusije, čija je najniže rangirana igračica Darija Kasatkina na 61. mestu.
U timu Rusije bila je i Marija Šarapova, ali je šesta teniserka sveta zbog povrede ramena bila prijavljena samo za dubl.
Holandija će u polufinalu Fed kupa, svom prvom od 1997. godine, igrati protiv pobednika duela u kom se sastaju Francuska i Italija.
Polufinala Svetske grupe Fed kupa na programu su 16. i 17. aprila.

Povezana vest:  KALENDAR PROFESIONALNIH TURNIRA U 2011. U SRBIJI, Srpski teniseri spremni za turnire