Sherlock 02Uskoro na AXN Adrija kreće treća sezona serije SHERLOCK

Moderna ekranizacija slavnog romana Sir Arthur Conan Doylea je od dr. Johna Watsona napravila razočaranog ratnog heroja koji se po povratku iz Avganistana uselljava u stan genijalnog detektiva Sherlock Holmesa. Sherlock se zahvaljujući svom briljantnom analitičkom umu hvata u koštac s najzamršenijim zločinima, slažući od naizgled nevidljivih detalja delove slučaja koji nepogrešivo vode prema krivcima. Mada karakterno različiti, Sherlock i Watson sjajno kombinuju detektivov smisao za detalje s doktorovom pragmatičnošću, a kroz adrenalinske, akcijom nabijene slučajeve gledaoce drže prikovanim za male ekrane, u svakoj od tri epizode koliko sadrži svaka sezona.
Znatan deo uspeha serije temelji se na sjajnim ulogama Benedicta Cumberbatcha kao Sherlocka i Martina Freemana kao dr. Johna Watsona. Uz njih vodeće uloge igraju Rupert Graves (inspektor Greg Lestrade), Louise Brealey (patolog Molly Hooper, koja često asistira Holmesu u slučajevima), Una Stubbs (g-đa Hudson, Holmesova i Watsonova stanodavka) i Andrew Scott kao Sherlockov smrtni neprijatelj Jim Moriarty.
Treća sezona sadrži tri epizode. U prvoj „The Empty Hearse“, Sherlock se vraća u London i susreće s Watsonom kako bi rešio potencijalni teroristički napad. Druga epizoda naziva „The Sign Of Three“ se odigrava na svadbi Watsona i njegove izabranice Mary Morstan kojima je Sherlock kum na vjenčanju. Treću sezonu zaključuje epizoda „His Last Vow“ u kojoj se čuveni dvojac sukobljava s ucenjivačem, ali i mogućim povratkom starog neprijatelja Jima Moriartyja koji je krajem druge sezone proglašen mrtvim.
Zahvaljujući izvrsnom scenariju i nezaboravnim ostvarenjima glavnih glumaca, ovaj je Sherlock postao najgledanija britanska serija poslednjih 14 godina. 2010. i 2011. je osvojila čak 17 nagrada, uključujući BAFTA-u za najbolju dramsku seriju i najboljeg epizodnog glumca, Peabody i Satellite za najbolju mini-seriju. Benedict Cumberbatch je 2011. za BAFTA-u bio nominovan u kategoriji najboljeg glumca, a serija je iste godine bila nominovana i za 4 Emmyja. Serijal je dosad prodat u skoro 200 zemalja.
Tri epizode treće sezone sjajne, višestruko nagrađivane britanske serije „Sherlock“ zauzeće termine na AXN Adriji petkom u 21:50 i to 25. aprila, kao i 02. i 09. maja.

Povezana vest:  Mesec velikih mačaka na NATIONAL GEOGRAPHIC WILD kanalu prikazuje do sada retko viđeno ponašanje kroz nekoliko emisija