mtvmovienightFILM „JOY DIVISION“ U OKVIRU FILMSKOG MARATONA UTORKOM
 
„Joy Division“ je britanski rock bend oformljen 1977. godine u sumornom okruženju mančesterske industrijske zone. Prestao je da postoji nakon samoubistva osnivača i pevača Iana kurtisa u maju 1980., koji je tada imao samo 23 godine, dok su ostali članovi benda nekoliko meseci kasnije odlučili da nastave pod imenom „New Order“. Iako su tokom svog postojanja uživali skroman status zvezda i iza sebe ostavili samo dva albuma, „Unknown Pleasures“ iz 1979. i „Closer“ iz 1980., u godinama koje su usledile, „Joy Division“ je slavljen kao jedna od najinovativnijih i najuticajnijih grupa svih vremena. Za samo tri godine, koliko su delovali kao sastav, zadužili su svet svojom muzikom mnogo više i značajnije nego mnogi drugi bendovi tokom svojih višedecenijskih karijera.
Ovog utorka u 21:00 u okviru Filmskog maratona utorkom pogledajte film „Joy Division“. Reditelj Grant Gi (Grant Gee) intervjuisao je sada pokojnog osnivača izdavačke kuće „Factory Records“ Tomija Vilsona (Tony Wilson), legendarnog producenta Martina Haneta (Martin Hannett), preostale članove benda „Joy Division“ Bernarda Sumnera, Stivena Morisa (Stephen Morris) i Pitera Huka (Peter Hook), kao i Anik Onore (Annik Honore), partnerku pokojnog Iana Kurtisa kako bi dobio detaljan uvid u  period kada je bend iz Mančestera promenio izgled muzičke scene. Film nudi potpunu priču o bendu ispričanu od strane ljudi koji su bili dovoljno privilegovani da budu deo tog krucijalnog momenta muzičke istorije. Iako se Kurtisova udovica Debora ne pojavljuje u filmu, delovi iz njene biografije „Touching from a Distance“ provlače se kao stalni podsetnici na njeno prisustvo u depresivnom životu ovog talentovanog muzičara.
Pogledajte film „Joy Division“ koji govori o bendu koji je za kratko vreme ostavio vanvremenske hitove poput „Love Will Tear Us Apart“, „Disorder“, „She’s Lost Control“, „Atmosphere“, Sshadowplay“, „New Dawn Fades“ i mnone druge…
Povezana vest:  Magična serija „TAJANSTVENA STVORENJA OSTRVA DŽAO" uskoro na Animal Planet kanalu