carstvo porokaPeta i poslednja sezona serije iz originalne HBO produkcije Carstvo poroka kreće uskoro

Premium filmski kanal HBO s ponosom najavljuje ekskluzivnu premijeru pete i poslednje sezone serije iz originalne produkcije „Carstvo poroka“ koja 8. septembra stiže ekskluzivno na HBO GO, samo nekoliko sati nakon američke permijere. Premijera na HBO kanalu očekuje nas 15. septembra u 21h, a u istom terminu će se svakog ponedeljka prikazivati nove epizode

Smeštena u 1920-e, u vreme prohibicije, ova hvaljena HBO-ova drama, dobitnica 12 „Emi“ nagrada, prati život Nakija Tomsona (Stiv Bušemi), neprikosnovenog vladara Atlantik Sitija, koji je podjednako bio i političar i gangster.

Iz pera Terensa Vintera, „Emijem“ nagrađenog scenariste „Porodica Soprano“ i „Oskarom“ nagrađenog reditelja Martina Skorsezea, „Carstvo Poroka“ je raskošna dramska serija smeštena u vreme kada je prodaja alkohola postala ilegalna širom SAD-a. Na plaži u južnom Nju Džersiju nalazio se Atlantik Siti, spektakularno odmaralište gde ta pravila nisu važila. Zbog blizine okeana Atlantik Siti je bio veliko žarište aktivnosti za krijumčare ruma, uključujući Arnolda Rotstina, Lakija Lučijana i Ala Kaponea. A Naki je poslovao sa svima njima…

Poslednja, peta sezona „Carstva poroka“ vodi nas u Atlantik Siti, 11 godina kasnije. Godina je 1931. Čitava zemlja se bori s Velikom depresijom i žestokim napadima policije na krijumčare alkohola. Naki Tomson dogovara partnerstva s proizvođačima alkoholnih pića, a njegovi rivali Laki Lučijano i Majer Lanski, neposredno posle smrti Arnolda Rotstina, pokušavaju da učvrste vlast i eliminišu konkurenciju – po svaku cenu!

Kroz poslednjih osam epizoda serije i dalje nas vodi fantastični „car poroka“ Stiv Bušemi (Naki Tomson), a u glavnim ulogama su i Keli Mekdonald (Margaret), Majkl Šenon (Nelson van Alden), Šia Vigam (Eli), Stiven Grejem (Al Kapone), Vinsent Pijaca (Laki Lučijano), Pol Sparks (Miki Dojl), Majkl Kenet Vilijams (Čoki Vajt), Anatol Jusef (Majer Lanski), Ben Rozenfild (Vili Tomson)…

Povezana vest:  Metju Viner osvojio Emija za "Ljude sa Menhetna"

Uhodana glumačka ekipa u ovoj je sezoni dobila i pojačanje pa će se tako kroz „Carstvo poroka“ prošetati i Džim Tru-Frost kao Eliot Nes, Met Lešer (Džozef Kenedi, bogati biznismen s političkim vezama), Đanpjero Judika (Salvatore Maranzano, „šef svih šefova“) i Luis Kanćelmi (nasilnik iz Kaponeove bande, Majk di Anđelo).

Svetska štampa je od početka pozdravljala „Carstvo poroka“, beležeći da je „prvorazredno ostvarenje“ (njujorški „Dejli njuz“), „bolno dobra“ („Čikago Tribjun“) i „jedna od najzahtevnijih TV drama ikada“ („Verajeti“). To dokazuju i brojne nagrade kojim je ova serija ovenčana, uključujući 12 „Emija“ (2011. godine čak 8, u koju spada i ona za najbolju režiju dramske serije – Martin Skorseze), kao i dva „Zlatna globusa“, jedan za najbolju dramsku seriju, a drugi za najboljeg glumca u dramskoj seriji – Stiv Bušemi.

Prva epizoda će promotivno biti dostupna svima putem usluge HBO GO

Prva epizoda 5. sezone ove intrigantne dramske serije će u periodu od 8. septembra do 7. oktobra biti dostupna besplatno svim gledaocima u Srbiji putem internet usluge videa na zahtev HBO GO. Svi koji u tom periodu posete www.hbogo.rs  moći će da uživaju u nagrađivanom dramskom serijalu „Carstvo poroka“.

Epizode u septembru:

Povezana vest:  Premijera nove HBO serije "Vremeplovčeva žena" 16. maja na HBO Max-u

Epizoda 1:

Vreme emitovanja: od 8. septembra na HBO GO-u

15. septembra u 21h na HBO-u

Naki (Stiv Bušemi) je preplavljen sećanjima na 1884. godinu i odrastanje na dokovima Atlantik Sitija, gde je mladog Nakija (Nolan Lajons) primetio Komodor (Džon Elison Konli). Godine 1931. na Kubi, Nuki se pridružuje Sali Vit (Patriša Arket) i, sa američkim senatorom uz sebe, učvršćuju veze sa „Bakardi rumom“ u nadi da će biti ukinuta prohibicija u SAD-u. Radeći na Vol Stritu, Margaret (Keli Makdonald) se nađe u nebranom grožđu kad njen šef, suočavajući se sa unutrašnjom kontrolom, sam sebi presudi. Oboren, ali nikada poražen, Čoki (Majkl Kenet Vilijams) koristi priliku da se izvuče iz teške situacije. U Njujorku, Laki Lučano (Vinsent Pjaca) počinje da ostvaruje smeo plan, čiji će odjek stići sve do Nakija na Kubi.

Scenario: Hauard Korder. Režija: Tim van Paten.

Epizoda 2:

Vreme emitovanja: od 15. septembra na HBO GO-u

15. septembra u 22h na HBO-u

Vrativši se sa Kube posle opasnog susreta, Naki odlazi u posetu sada penzionisanom Džoniju Toriju (Greg Antonači), koji pristaje da organizuje sastanak sa novim „Capo di tutti capi“ (šefom nad šefovima), Salvatoreom Marancanom (Žampjero Judika). U Čikagu, Majk D’Anđelo (Luis Kanselmi), nova desna ruka Al Kaponea (Stiven Grejam), zadužuje Elija (Šej Vigam) i Van Aldena (Majkl Šenon) da nadoknade novac izgubljen tokom federalne racije Eliota Nesa (Džim Tru-Frost). Tek izašao sa pravnog fakulteta, Vili Tompson (Ben Rozenfild) ide na razgovor za posao. Pošto ga je grubo odbila grupa potencijalnih finansijera, Naki večera sa Toninom Sandrelijem (Kris Kaldovino), pre nego što pošalje poruku Lenskiju (Anatol Jusef) i Lučanu (Vinsent Pjaca). Godine 1884, mladi Naki se nosi sa smrću svoje sestre Suzan (Onata Ejpril), dok njegov otac (Ijan Hart) rešava nesuglasice sa Komodorom.

Povezana vest:  Nova sezona serije “Venčanica iz snova” na TLC kanalu

Scenario: Terens Vinter. Režija: Alen Kulter.

Epizoda 3:

Vreme emitovanja: od 22. septembra na HBO GO-u

22. septembra u 21h na HBO-u

Čoki kreće u novom smeru posle procene novog partnerstva. U Njujorku, Margaret se nađe u škripcu zbog svoje saradnje s Arnoldom Rotstajnom. Naki ugošćava „krupnu ribu“, mogućeg partnera iz Bostona. Lučano i Sigel se nalaze sa Narcisom (Džefri Rajt) u Harlemu, obećavajući uobičajen posao, ali nailaze na otpor. Godine 1884, mladi Naki je predmet strasti hotelske gošće i flertuje sa mladom devojkom.

Scenario: Kristin Čejmbers i Hauard Korder. Režija: Ed Bjanki.

Epizoda 4:

Vreme emitovanja: od 29. septembra na HBO GO-u

29. septembra u 21h na HBO-u

Suočavajući se sa zajedničkom dilemom, Naki i Margaret nalaze zajednički jezik u Atlantik Sitiju. Lučano sreće starog neprijatelja dok je na sastanku sa Kaponeom (Stiven Grejam) u Čikagu. Sali Vit (Patriša Arket) posećuje Kubu usred povećane brige o rastu ustanka. Godine 1884, mladi Naki pokazuje mladoj Eli (Ouks Fegli) kako živi ona druga polovina ljudi, i penje se još jedan stepenik na Komodorovoj lestvici.

Scenario: Hauard Korder, Kristin Čejmbers i Terens Vinter. Režija: Džejk Paltrou.