John HAM S6 029Lista izostavljenih serija i glumaca iz trke za Emija

Dodela Emija, najznačajnijih televizijskih priznanja, završena je sinoć a list Njujork dejli njuz sastavio je listu 10 serija i glumaca koji su često ako ne i konstantno nepravedno izuzeti sa spiska nominovanih.
Uz komentar da veoma poštuju sve dobitnike Emija, kritičar lista navodi da oni nisu jedini koji zaslužuju Emija i da je lista sastavljena za dobrobit organizatora Emija – Akademije za televiziju.
Prvi na listi je Džon Ham najbolji dramski glumac za ulogu u seriji „Mad Men“ (Ljudi sa Menhetna) i članovi Akademije za televiziju, koja dodeljuje Emije, sada imaju još jednu godinu da isprave tu nepravdu.
Na drugom mestu je Čarli Hanam, za ulogu Džeksa Telera u seriji „Sons of Anarchy“ (Sinovi anarhije) koja je konstantno izuzeta sa spiska nominovanih. „Bajkerski Hamlet“ Kurta Satera jedna je od najpopularnijih i najboljih serija FX kanala a odlična glumačka ekipa i dobra priča od nje su napravili kultnu seriju. Akademija i ovde ima još jednu godinu da ispravi nepravdu budući da sedma i poslednja sezona sa emitovanjem kreće 9. septembra.
Na trećem mestu „nepravde“ je izostanak „Sinova anarhije“ sa liste najboljih dramskih serija.
Četvrto mesto pripalo je Nejtanu Lejnu koji bi, piše kritičar njujorškog lista, morao da bude nominovan u kategoriji najbolji sporedni ili gostujući glumac.
Peta nepravda učinjena je seriji „Downton Abbey“ koja nikako da dobije Emija kao najbolja drama ili mini serija.
Na šestom mestu je Elizabet Mos koja nikako da dobije Emija u kategoriji najbolje glumice i to za ulogu u seriji „Mad Men“.
Na sedmom mestu je Mendi Patinkin za najbolju sporednu ulogu u „Homeland“ (Domovina).
Na osmom mestu liste je „Luther“ koji nikako da dobije nominaciju u kategoriji najbolje miniserije a zaslužuje je.
Čivetel Edžiofor bi, piše Njujork dejli njuz, morao da bude nominovan u kategoriji najboljeg glumca ili sporednog glumca jer je bio sjajan u „Dancing on the Edge“ i „Copper“ a biće sjajan i u nekoj drugoj roli.
Spisak se završava izostankom „Boardwalk Empire“ (Kraljevstvo poroka) sa spiska nominovanih najboljih dramskih serija. I ovde Akademija ima još godinu dana da ispravi nepravdu.

Povezana vest:  Do sada neviđen šou na ovim prostorima! Počinje najuspešniji dejting format svih vremena, evo i kada!