jay lenoDžeju Lenou najvažnija američka nagrada za humor
 
Američki TV voditelj i komičar Džej Leno dobitnik je najvažnije američke nagrade za humor „Mark Tven“.
Lenou je na ceremoniji u centru „Kenedi“ u Vašington u nedelju uveče uručio komičar Džimi Falon, njegov naslednik u vođenju čuvene zabavne emisije „Tunajt šou“ na televizijskoj mreži En-Bi-Si.
Falon, koji je pozvao Lenoa da bude gost emisije, odao je priznanje svom prethodniku, za kojeg je rekao da je on „zaista čovek koji je mnogo učinio za En-Bi-Si“.
Leno (64), kome su postavili crveni tepih pred početak televizijskog šoua, rekao je da mu je to „najlepša emisija“ do sada, ocenjujući da je Falon „uneo novu dinamiku televizijskom šouu“.
Američki komičar je rekao da uopšte nije očekivao da će dobiti nagradu, ocenjujući da su mnoge nagrade „lažne“ jer sami dobitnici vode kampanju da je osvoje.
Komičar je izgradio svoju karijeru na živim nastupima. Nasledio je Džonija Karsona u emisiji „Tunajt šou“ i ove godine počeo svoju emisiju „Džej Leno šou“.
En-Bi-Si je nedavno saopštio da Leno radi na novom projektu snimanja emisije iz svoje garaže u Los Anđelesu. Emisija će se zvati „Džej Lenoova garaža“ i premijerno će biti prikazana 2015. godine.
Nagradu „Mark Tven“ ranije su dobili Bil Kozbi, Vil Ferel i Elen Dedženeris.
 
PHOTO: Lester Cohen/WireImage
Povezana vest:  RTS kreće sa novom serijom Na slovo na slovo