bbc top gear logoKlarkson: Veoma će mi nedostajati vođenje Top gira

Džeremi Klarkson je u svojoj prvoj kolumni za londonski San (Sun) od kako je otpušten sa Bi-Bi-Si-ja, napisao da će mu veoma nedostajati vođenje „Top gira“ (Top Gear),
TV-emisije o automobilima koja ga je proslavila, prenosi večeras BBC.
-Iskrena zahvalnost svima koji su mi pisali da kažu koliko ću im nedostajati u ‘Top giru’. To, međutim, neće biti ni izbliza koliko će meni nedostajati (emisija) – napisao je Klarkson.
On u kolumni nije naveo ništa o incidentu zbg kojeg je otpušten.
BBC je suspendovao Klarksona 10. marta, pošto je udario TV-producenta „Top gira“ Ojsina Tajmona jer mu tokom snimanja nije obezbedio toplu večeru. Klarkson je na kraju otpušten 25. marta.
Ta odluka je Klarksonu donela izraze podrške više od milion njegovih obožavalaca, koji su peticijom na internetu zahtevali da on bude vraćen u emisiju koja je bila popularna i među onima koji se mnogo ne interesuju za automobile.
Do incidenta u jednom jorkširskom hotelu, kada je Klarkson koji ima dugu istoriju incidenata, udario producenta i rasekao mu usnu, došlo je zbog toga što posle celodnevnog snimanja nije bio obezbeđen topli obrok za ekipu.
Usledila je interna istraga, a generalni direktor BBC Toni Hol obavestio je naposletku javnost da ugovor sa Klarksonom neće biti obnovljen.
Klarksonova nedeljna kolumna u Sanu u međuvremenu nije izlazila, a list je čitaoce uverio da je voditelj na odmoru i da „nije otpušten“.
TV-serija „Top gir“ veliku gledanost je stekla duhovitim i zajedljivim komentarima, pre svega Klarksona, ali i dvojice drugih voditelja Džejmsa Meja i Ričarda Hemonda.
„Top gir“ je prikazivan u 214 zemalja i teritorija, a gledalo ga je oko 350 miliona ljudi.

Povezana vest:  The Walking Dead: The Ones Who Live i peta sezona serije Fargo na malim ekranima od 26. februara