hbo letoLETO NA HBO-u

Leto na HBO-u će najviše obeležiti dugoočekivana premijera 2. sezone hvaljene HBO serije „Pravi detektiv“, ovoga puta sa Kolinom Farelom i Vinsom Vonom u glavnim ulogama, kao i dve potpuno nove HBO serije: „Igrači“, sa Dvejnom Džonsonom u glavnoj ulozi, te crna komedija „Na ivici“ u kojoj ćemo gledati Tima Robinsa i Džeka Bleka. Naravno, HBO je za najtopliji period u godini pripremio i mnogobrojne zvučne naslove holivudskih blokbastera, kontroverznih dokumentaraca i specijala, koji će se ovog leta prikazivati na HBO, HBO Comedy i Cinemax kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO on Demand.

EKSKLUZIVNE PREMIJERE NOVIH HBO SERIJA U ISTO VREME KADA I U AMERICI

PRAVI DETEKTIV
Premijera 2. sezone s nestrpljenjem očekivane hit serije
Ekskluzivna premijera 2. sezone hit-serije iz originalne HBO produkcije „Pravi detektiv“ zakazana je za noć između nedelje i ponedeljka, 22. juna u 3.00h po lokalnom vremenu, pa u ponedeljak u 20.05h. Ovoga puta u glavnim ulogama su Kolin Farel i Vins Von. Farel je Rej Velkoro, kompromitovani detektiv u industrijskom gradu Vinči, u blizini Los Anđelesa. Von igra Frenka Semjona, kriminalca i biznismena koji je u opasnosti da izgubi sve što je stekao, dok njegova supruga i najbliži saveznik (Keli Rajli) teško izlazi na kraj sa izborima koje ona i njen muž donose. Rejčel Mekadams je Eni Bezerides, detektivka iz okruga Ventura, dok Tejlor Kič igra Polu Vudroa, ratnog veterana i policajca motociklistu drumske patrole Kalifornije. On otkriva mesto zločina bizarnog ubistva, koje će pokrenuti istragu u koju su uključene višestruke kriminalne mahinacije i milijarde dolara…
Scenarista serije je Nik Picolato, a reditelj prve dve, od osam epizoda je Džastin Lin.
IGRAČI
Ekskluzivna premijera nove HBO serije
„Igrači“ na HBO scenu stupaju u ponedeljak, 22. juna, u 4.00h po lokalnom vremenu, pa u 21.05h. Scenario za seriju o životima bivših i sadašnjih igrača američkog fudbala napisao je Stiv Levinson. U glavnoj ulozi bivšeg sportiste Spensera Strasmora je Dvejn Džonson. Tu je i Čarls, predusretljivi bivši profesionalni sportista u potrazi za novom karijerom, zatim produhovljeni profesionalni sportista Riki, finansijski savetnik Džo, najbolji sportski agent Džejson, novinarka ESPN televizije Stefani Majkls, koja je u romansi sa Spenserom, i Tina, udovica jednog od Spenserovih najboljih prijatelja…
NA IVICI
Ekskluzivna premijera nove HBO serije
Još jedna nova serija iz originalne HBO produkcije – „Na ivici“, stiže 22. juna. Ekskluzivna premijera zakazana je za 04.30h, pa u 21.35h. Polusatna serija, prepuna crnog humora, fokusira se na geopolitičku krizu i njen uticaj na tri potpuno različita i očajna muškarca: Voltera Larsona (Tim Robins), američkog državnog sekretara, Aleksa Talbota (Džek Blek), skromnog diplomatu i Zika Tilsona (Pablo Šrajber), uspešnog borbenog pilota. Ove tri napaćene duše moraju da se izvuku iz haosa koji ih okružuje i spasu planetu od Trećeg svetskog rata.
Pored ekskluzivnih serijskih premijera, HBO petkom u 21.05h nastavlja da emituje 2. sezonu misteriozne drame „Peni Dredful“. Ovo leto na HBO donosi i novu sezonu hit-serije „Rej Donovan III“ (7. avgusta u 21.05h), a na HBO Comedy 7. jula stiže „Sredina VI“, koju ćemo pratiti utorkom, sredom i četvrtkom od 20.00h.

Povezana vest:  Grossbusters – razotkrivanje najneurednijih soba

TV PREMIJERE VELIKIH HOLIVUDSKIH BLOKBASTERA
Prvog dana kalendarskog leta, 21. juna u 20.05h na HBO-u vas čeka Denzel Vošington, ovoga puta u ulozi – „Pravednika“. Makol veruje da je za sobom ostavio tajanstvenu prošlost, ali se sve menja kad sretne Teri (Kloi Grejs Morec), devojku koju kontrolišu izuzetno nasilni ruski gangsteri. Nedelju dana kasnije, 28. juna u 20.05h, na HBO stiže još jedan blokbaster – „300: Uspon carstva“. Novi deo slavne sage, čije je bojno polje ovoga puta smešteno na moru, režirao je Noam Muro, a glavne uloge tumače Salivan Stejplton, Eva Grin, Lena Hedi…
Jul na HBO takođe donosi brojne premijere, pa nas tako, iz nedelje u nedelju, u udarnom terminu od 20.05h čekaju TV premijere hit filmova poput „Lego filma“, „Grad greha: Ubistva vredna“, „Na rubu vremena“, „Planeta majmuna: Revolucija“ i mnogi drugi.
Najavljen kao „najbolje sastavljen film na svetu“, 5. jula na HBO stiže – „LEGO film“, koji prati Emeta, običnu, poslušnu, savršeno prosečnu LEGO figuricu, koga proglašavaju za najizvanredniju osobu (Majstor graditelj) i ključnog faktora za spašavanje LEGO sveta.
Koreditelji, Robert Rodrigez i Frenk Miler, ponovo se udružuju i prenose Milerove novele „Grad greha“ na veliko platno u filmu „Grad greha: Ubistva vredna“ (na HBO-u 12. jula). Spajajući dve klasične sa novim Milerovim pričama, najopasnije face u gradu sreću se sa najozloglašenijim stanovnicima. Strip je na filmu oživela odlična glumačka postava: Miki Rurk, Džesika Alba, Brus Vilis, Eva Grin, Džoš Brolin…
Nedelju dana kasnije, 19. jula na HBO stiže film – „Na rubu vremena“, sa Tomom Kruzom i Emili Blant u glavnim ulogama. Radnja ovog naučno-fantastičnog trilera odvija se u bliskoj budućnosti u kojoj je vanzemaljska vrsta pokrenula nemilosrdan napad na Zemlju i nijedna vojska na svetu ne može da je porazi.
U filmu „Planeta majmuna: Revolucija“, koji će gledaoci HBO-a premijerno videti 26. jula, ljudi i genetski evoluirani majmuni sklapaju nategnuto primirje, ali samo nakratko. Obe strane su na ivici rata čiji će pobednik izaći kao dominantna vrsta na Zemlji. Film reditelja Meta Rivsa ove godine je bio kandidat za „Oskara“, a vrhunsku glumačku ekipu čine Geri Oldman, Keri Rasel, Endi Serkis, Džejson Klark i drugi.
HBO je i za najmlađe gledaoce, između ostalog, pripremio i filmove „Tom i Džeri: Izgubljeni zmaj“ (18. jula u 19.05h), i „Skubi Du! Frankerstrava“ (25. jula u 18.50h).

Povezana vest:  Umro Gorden Kej, Rene iz Alo, alo

Cinemax u julu, u okviru ciklusa Subotnje premijere, donosi naslove: „Moj krevet od cinka“ (4. jul u 20.15h), „Intervju“ (11. jul u 20.00h) i „Golgotu“ (18. jul u 20.30h), ali pravi kuriozitet na Cinemax stiže 5. jula, kada će se u prajm-tajmu, od 20.00h, emitovati film „Spomenik Majklu Džeksonu“, srpskog reditelja Darka Lungulova, koji je već ovenčan brojnim nagradama na festivalima širom sveta.

Avgust će HBO dodatno zagrejati brojnim TV premijerama, među kojima su filmovi „Ako ostanem“, „Besi“, „Poreklo očiju“, „Godzila“ i mnogi drugi.
Inspirisan istoimenim bestselerom autorke Gejl Forman, film „Ako ostanem“ inspirativna je priča o životu, ljubavi, muzici i nadi koja nas ne sme napustiti ni u najtežim trenucima. Ekranizovanu priču R.J. Katlera, HBO emituje 2. avgusta u 20.05h. Talentovana i mlada violončelistkinja Mija Hol je u komi, posle saobraćajne nesreće u kojoj joj ginu roditelji i mlađi brat. Dok joj je telo mrtvo, ona razmišlja o prošlosti i pokušava da odluči da li da se bori za život ili da se preda?
Glumica nominovana za Oskara, Kvin Latifa, igra legendarnu bluz pevačicu, Besi Smit, u HBO drami „Besi“, poznate rediteljke Di Ris. Film se bavi Besinom transformacijom, od mlade pevačice koja želi da uspe, do najuspešnije pevačice tokom dvadesetih godina prošlog veka i današnje muzičke ikone. Tokom godina, Besi Smit je bila inspiracija mnogim slavnim pevačicama, poput Bili Holidej, Arete Frenklin, Dženis Džoplin i Nine Simon. Premijera filma „Besi“ zakazana je na HBO-u 9. avgusta u 20.05h.
Kritika ga je ocenila kao jedan od najboljih SF filmova 2014. godine, a kakvo je „Poreklo očiju“ reditelja Majka Kejhila, gledaoci HBO-a mogu proceniti već 16. avgusta od 20.05h, za kada je zakazana premijera filma o blago zanesenom naučenjaku, molekularnom biologu Ijanu Greju (Majkl Pit), čija je specijalnost upravo – evolucija oka.
Tomas se budi u mračnom liftu. Pamćenje mu je izbrisano. Seća se jedino svog imena. Kada se vrata lifta otvore, zaslepi ga svetlo i okruži grupa mladića – koji se, kao ni on, ne sećaju ni ko su, ni zašto su dospeli tu. Film „Lavirint: Nemoguće bekstvo“, koji će premijeru na HBO-u imati 23. avgusta u 20.05h, zasnovan je na bestseleru Džejmsa Dašnera. Režirao ga je Ves Bol, a glume Dilan O Brajen, Tomas Brodi, Kaja Skodelario…
Kako se menjaju aršini kada nešto vredi, dobro zna reditelj filma „Godzila“, koji ćemo premijerno gledati na HBO-u 30. avgusta u 20.05h. Rimejk čuvenog naslova iz 1954. godine, Garet Edvards je počeo sa 12.000 evra, da bi budžet filma za samo tri godine narastao na 19 miliona. Glumačku postavu čine Brajan Kranston, Eron Tejlor-Džonson, Elizabet Olsen, Žilijet Binoš, za Oskara nominovan Ken Vatanabe i drugi. Obeležavajući 60. godišnjicu „Godzile“, ostvarenje iz 2014. prati divovsko radioaktivno čudovište koje želi da uništi čovečanstvo.
Svi ovi filmovi će, od datuma emitovanja na HBO-u i Cinemaxu, biti dostupni putem HBO usluga videa na zahtev – HBO GO i HBO on Demand.

Povezana vest:  Premijera serijala „Vikinzi" na kanalu Viasat History

DOKUMENTARCI

Četvrtak je na HBO uglavnom rezervisan za premijere dokumentaraca, pa ni leto neće „izneveriti“ ljubitelje ove vrste filma. „Poslednji zagrljaj: Tri dana suočavanja sa tugom“ HBO premijerno prikazuje 25. juna u 21.40h. Dokumentarna priča „Linija za krizne situacije: Veterani, pritisnite 1“, stiže 9. jula u 21.40h, 23. jula u 22.15h čeka nas „Čovek ptica“ iz rumunske produkcije, a nedelju dana kasnije (30. jula u 22.20h), HBO premijerno emituje poljski dokumentarac „Kraljica tišine“.
I poslednjeg meseca leta, HBO donosi brojne dokumentarne priče, pa će tako gledaoci u avgustu gledati „Usvajanje: Konkurs za roditelje“ (6. avgusta u 21.40h), zatim „Nemački pasoš“ (13. avgusta u 21.40h), „Toto i njegove sestre“ (20. avgusta u 21.35h), dok je poslednji dokumentarni četvrtak u ovom mesecu rezervisan za „Kainovu decu“ (27. avgust u 21.35h).
Svi filmovi će biti dostupni putem HBO usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.