Lavirint  Nemoguce bekstvo

Avgust na HBO-u donosi sjajne filmove, nove serije i nove sezone omiljenih serija

HBO, vodeća premijum televizijska mreža u Srbiji, je gledaocima i za avgust pripremila mnogoobrojne premijere blokbastera, serije iz originalne HBO produkcije, nove sezone hit-serija, kao i premijerne dokumentarce. Pored premijera hit-filmova: „Ako ostanem“, „Besi“, „Poreklo očiju“, „Lavirint: Nemoguće bekstvo“, „Godzila“, u nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u avgustu prikazivati na HBO, HBO Comedy i Cinemax kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO on Demand.

FILMSKE PREMIJERE

Inspirisan istoimenim bestselerom autorke Gejl Forman, film „Ako ostanem“ inspirativna je priča o životu, ljubavi, muzici i nadi koja nas ne sme napustiti ni u najtežim trenucima. Ekranizovanu priču R.J. Katlera, HBO emituje 2. avgusta u 20.05h. Život mlade Mije drastično se menja posle saobraćajne nezgode zbog koje pada u komu. Za vreme vantelesnog iskustva, mora da odluči da li da se probudi i da živi drugačije nego što je zamišljala. Odluka je njena, ako uspe da se probudi.
Glumica nominovana za Oskara, Kvin Latifa, igra legendarnu bluz pevačicu Besi Smit, u HBO drami „Besi“, poznate rediteljke Di Ris, koja govori o Besinoj transformaciji, od mlade pevačice koja želi da uspe, do najuspešnije pevačice tokom dvadesetih godina prošlog veka i današnje muzičke ikone. Tokom godina, Besi Smit je bila inspiracija mnogim slavnim pevačicama, poput Bili Holidej, Arete Frenklin, Dženis Džoplin i Nine Simon. Premijera filma „Besi“ zakazana je na HBO-u 9. avgusta u 20.05h.
„Poreklo očiju“ (16. avgust u 20.05h), pripoveda o dr Ijanu Greju (Majkl Pit), molekularnom biologu koji izučava razvoj oka. Posle kratkog susreta sa neobičnom devojkom (Astrid Berže-Frizbi), koja nestaje bez pozdrava, shvata da posao previše utiče na njegov život. Nastavlja istraživanja i godinama kasnije, sa laboratorijskom partnerkom Karen (Brit Marling) dolazi do neverovatnog naučnog otkrića koje ima dublji smisao i komplikuje njegova dotadašnja naučna i duhovna ubeđenja…
Tomas se budi u mračnom liftu. Pamćenje mu je izbrisano. Seća se jedino svog imena. Kada se vrata lifta otvore, zaslepi ga svetlo i okruži grupa mladića – koji se, kao ni on, ne sećaju ko su, ni zašto su dospeli tu. Film „Lavirint: Nemoguće bekstvo“, koji će premijeru na HBO-u imati 23. avgusta u 20.05h, zasnovan je na bestseleru Džejmsa Dašnera. Režirao ga je Ves Bol, a glume Dilan O Brajen, Tomas Brodi, Kaja Skodelario…
Najpoštovanije čudovište na svetu ponovo je rođeno kad je vizionarski reditelj, Garet Edvards („Čudovišta“) osmislio akcionu avanturu „Godzila“, koju ćemo premijerno gledati na HBO-u 30. avgusta u 20.05h. Međunarodna glumačka ekipa koju čine Aron Tejlor-Džonson, Ken Vatanabe, Elizabet Olsen, Džulijet Binoš i Sali Hokins pojavljuje se u ovoj slikovitoj priči o ljudskoj hrabrosti i pomirenju u sukobu sa nesavladivim silama prirode – kad zastrašujuće stvorenje ustane da uspostavi ravnotežu dok čovečanstvo samo bespomoćno stoji.
Cinemax u avgustu, u okviru ciklusa SUBOTNJE PREMIJERE, gledaoce vodi od surove, iznenađujuće i duboke drame „Brojevi“ (1. avgust u 22.50h), preko provokativne monodrame u produkciji HBO-a – „Slavuj“ (8. avgusta u 20.30h), komedija „Mesingani čajnik“ (15. avgust u 20.15h) i „Dete razvedenih roditelja“ (22. avgust u 20.30), pa do za četiri Oskara nominovanog „Gospodina Tarnera“ (29. avgust u 19.30h), koji nam kroz život slikara, majstora akvarela i bakroreza – Dž.M.V. Tarnera (1775-1851), oživljava epohu romantizma. Biografsku dramu režirao je Majk Li, a „Gospodin Tarner“ je Timoti Spol. Ciklus KLASICI DANAŠNJICE gledaocima na Cinemax, između ostalog, donosi još dva ostvarenja nominovana za Oskara – „Bez pakosti“ (7. avgust u 20.00h), sa Polom Njumenom u glavnoj ulozi (donela mu nominaciju za Oskara) i revolucionarni rok mjuzikl „U svemiru i okolini“ (14. avgust u 20.00h).
I kanal HBO Comedy je spreman da gledaocima olakša vreo avgust. Pored filmova „Na tajnom zadatku: Povratak na koledž“ (1. avgust u 00.50h), „Napred, Edi“ (2. avgust u 23.00), „Avanture Pluto Neša“ (9. avgust u 15.50h), „Mali Niki“ (14. avgust u 18.30h), pripremio je i film nominovan za dva Zlatna globusa – „Doušnik“ (21. avgust u 18.10h), sa oskarovcem Metom Dejmonom u glavnoj ulozi.
Svi ovi filmovi, od datuma emitovanja na HBO-u, HBO Comedyu i Cinemaxu, biće dostupni i u ponudi HBO usluga videa na zahtev – HBO GO i HBO on Demand.

Povezana vest:  Tvoje lice zvuči poznato: Otkrijte ko će koga imitirati u 2. epizodi

Pokazite mi heroja

PREMIJERE SERIJA

NOVA HBO SERIJA „POKAŽITE MI HEROJA“

„Pravi detektiv II“ nas napušta 9. avgusta, kada HBO emituje poslednju, osmu epizodu druge sezone ove hvaljene HBO serije. Mesto detektivskih i krimi okršaja će 17. avgusta zauzeti šestodelna serija iz originalne HBO produkcije „Pokažite mi heroja“, koja će ekskluzivnu premijeru imati u Srbiji u isto vreme kad i u Americi: u noći između nedelje i ponedeljka, u 02.00h po loklanom vremenu, 17, 24. i 31. avgusta, kada će se emitovati po dve epizode, koje će odmah biti dostupne i na HBO on Demandu i HBO GO-u.
Gledaoci će od 17. avgusta moći da uživaju u ovoj mini-seriji i u udarnom terminu – svakog ponedeljka u 20.05h će se prikazivati po jedna epizoda.
Šestodelna priča „Pokažite mi heroja“, scenariste Dejvida Sajmona („Treme“ i „Žica“) i reditelja Pola Hagisa („Fatalna nesreća“), zasnovana je na istoimenoj knjizi Lise Belkin, koja istražuje ideju doma, rase i društva kroz živote izabranih zvaničnika, birokrata, aktivista i običnih građana Jonkersa u državi Njujork. Dramu smnimljenu ove godine, na ekran HBO-a nam donosi sjajna glumačka postavka: Oskar Ajzak, Ketrin Kiner, Alfred Molina, Vinona Rajder, LaTanja Ričardson Džekson…

Povezana vest:  Veterinari poklonili kučiće Pinkovom Dvoru

REJ DONOVAN, 3. SEZONA

On i dalje želi moć, novac i svoje mesto u čelu porodice. Jer, to su želje onih koji žive u meki za bogate i slavne. Upravo tu se odvija život Reja Donovana, koji obavlja prljave poslove za poznate i moćne ličnosti Los Anđelesa. U ovoj dramskoj seriji Lijev Šrajber igra Reja, čoveka koji može da učini da problemi gradske elite nestanu. A nova sezona hit-serije „Rej Donovan III“ nam stiže na HBO u petak, 7. avgusta u 21.05h, dok je korisnici HBO usluge videa na zahtev HBO GO premijerno prate već od 13. jula.

PREMIJERA NOVE SERIJE „KAKO BLANT KAŽE“

Do 24. avgusta HBO nastavlja da prikazuje ekskluzivne epizode serija iz originalne HBO produkcije – „Igrači“ i „Na ivici“, koje se prikazuju u isto vreme kada i u Americi: ponedeljkom u 04.00h, pa u 21.05h („Igrači“) i u 04.30h, odnosno 21.35h („Na ivici“). A poslednjeg dana avgusta, u 21.05h na HBO stiže nova serija – „Kako Blant kaže“ – priča o Volteru Blantu (tumači ga Patrik Stjuart), britanskom voditelju vesti koji želi da osvoji svet američke kablovske televizije.
Gledaoci će ovu seriju na HBO GO-u moći premijerno da prate već od ranih jutarnjih sati 23. avgusta, samo nekoliko sati nakon američke premijere.

UZVRATNI UDARAC, 4. SEZONA

Cinemax već prvog dana avgusta gledaocima donosi novu, i poslednju, sezonu serije iz originalne Cinemax produkcije – „Uzvratni udarac IV“. Uzbudljiva drama zatiče članove tajne antiterorističke jedinice Stounbridža i Skota na najzahtevnijem zadatku u karijeri: moraju da se suoče s globalnom pretnjom mreže nemilosrdnih međunarodnih terorista. Seriju je režirao Majkl Dž. Baset, a glavne uloge tumače: Filip Vinčester, Salivan Stejplton, Mišel Luks, Robson Grin, Milona Džekson… Svih 10 epizoda Cinemax emituje subotom u 22.00h.

HBO Comedy u avgustu donosi premijere novih epizoda VI sezone serije „Sredina“ (utorkom, sredom i četvrtkom u 20.00h), kao i novim epizodama serije iz originalne HBO produkcije „Pregled protekle nedelje sa Džonom Oliverom II“, koju gledamo subotom u 21.30h.
U avgustu se na HBO Comedy vraća i Džon Leguizamo, u petom humorističkom specijalu „Džon Leguizamo: Klovn iz getoa“. U adaptaciji svog nagrađenog nastupa, Džon će 2. avgusta u 20.25h povesti publiku na urnebesno i dirljivo putovanje kroz uspone i padove ličnog i profesionalnog života.

Povezana vest:  Nova sezona serije „Noć kupovine" na TLC kanalu

PREMIJERNI DOKUMENTARCI

HBO u avgustu nastavlja da donosi sveže dokumentarne priče, pa ljubitelje ovog žanra već prvog četvrtka u mesecu pred nama čeka „Usvajanje: Konkurs za roditelje“ (6. avgust u 21.40h). Češki dokumentarac, rediteljke Alis Nelis, posmatra nekoliko bračnih parova, koji su, iz različitih razloga, odlučili da usvoje decu. Ispituje velike promene u odnosima između posmatranih parova nakon dolaska novih članova porodice.
„Nemački pasoš“ (13. avgust u 21.40h) je priča o jednoj od najvećih trgovina ljudima u Evropi posle Drugog svetskog rata: organizovanoj i sistematskoj prodaji nemačke populacije Rumunije Zapadnoj Nemačkoj. Film Georgeskua Razvana fokusira se na individualne priče ljudi direktno pogođenih tom trgovinom.
HBO Europe dokumentarac – „Toto i njegove sestre“, trenutno je hit po međunarodnim festivalima, a HBO ga premijerno emutuje 20. avgusta u 21.35h. Reditelj Aleksander Nanau upoznaje nas sa Totonelom (10) i sa njegove dve starije sestre, koji čekaju da im se majka vrati iz zatvora. Dok odrastaju, svako od njih uči kako da preživi sâm, nadajući se da će im porodica ponovo biti ujedinjena kad im se majka vrati. Ova dokumentarac rasplamsao je medije, koji masovno pišu o njemu, a na priču o Totu i njegovoj porodici nisu ostali imuni ni članovi žirija na brojnim međunarodnim festivalima, te je ovaj HBO-ov dokumentarac proglašen najboljim u Cirihu, Varšavi, Minhenu, Lajpcigu, dok je u San Sebastjanu i Transilvaniji nominovan u kategoriji najbolji reditelj, odnosno najbolji rumunski dokumentarac. Ovo potresno ostvarenje će moći da vidi i publika ovogodišnjeg Sarajevo film festivala, na kojem će biti prikazan u takmičarskom delu programa.
Poslednji dokumentarni četvrtak u ovom mesecu rezervisan je za još jedan nagrađivani HBO Europe dokumentarac – „Kainova deca“ (27. avgust u 21.50h). Tri muškarca su počinili ubistva kad su bili deca. Mladost su proveli u najsurovijem zatvoru komunističke Mađarske, gde su snimljeni prvi put. Uznemirujući arhivski snimci prikazuju kako pričaju o detaljima svojih zločina. Dokumentarac „Kainova deca“ proglašen je najboljim filmom u regionalnoj konkurenciji na ovogodišnjem Zagreb Doxu, a biće prikazan i na ovogodišnjem Sarajevo film festival, u takmičarskom delu programa.
Svi filmovi će biti dostupni putem HBO usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.