Silicon-Valley-04

EKSKLUZIVNA PREMIJERA NOVIH SEZONA ORIGINALNIH HBO SERIJA „SILICIJUMSKA DOLINA III“ I „POTPREDSEDNICA V“

Home Box Office, vodeća premium televizijska mreža, s ponosom najavljuje nove sezone hit serija iz originalne HBO produkcije „Silicijumska dolina III“ (Silicon Valley III) i „Potpredsednica V“ (Veep V) koje će na HBO-u u Srbiji biti emitovane samo dan nakon američke premijere – u ponedeljak, 25. aprila u 21h (Silicijumska dolina III) i 21.30h (Potpredsednica V).

Prve epizode serija biće istog dana premijerno dostupne i na uslugama videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.

SILICIJUMSKA DOLINA III
Ekskluzivna premijera treće sezone originalne HBO serije – 25. aprila u 21h na HBO-u, samo dan nakon američke premijere

Majk Džadž („Kancelarijski prostor“, „Bivis i Bathed“) uvodi gledaoce u svet tehnoloških dostignuća – i društveno nesnađenih autsajdera koji pokušavaju da iskoriste njegov unosni potencijal. „Silicijumska dolina“ opisuje napredak Ričarda, introvertnog kompjuterskog programera, koji živi u poslovnom inkubatoru „Haker hostel“, zajedno sa svojim najboljim prijateljima. Nakon šokantnog završetka prethodne sezone u kojoj je „Pajd Pajper“ proslavio zakonsku pobedu, a Ričard neočekivano smenjen sa mesta direktora, treća sezona se nastavlja tamo gde se druga završila. Ričardu su ponudili mesto glavnog inženjera, a Erlik, Džared, Dineš i Gilfojl se pitaju dokle seže njihova odanost. Novi pragmatični direktor je čvrsto rešio da promeni sve, od izgleda kancelarija do načina poslovanja, pa momci moraju da nađu način da pobede u ratu Umetnosti protiv Komercijale, usput manevrišući raznim suprotstavljenim interesima. Gavin Belson pokušava da povrati ugled Hulija prateći njegove greške, Glavonja sklapa novo partnerstvo, dok Lori uspešno krije svoje karte, a Monika pokušava da uradi ono što je u najboljem interesu za „Pajd Pajper“. Uz prepoznatljiv luckasti i satirični humor, ova sezona Silicijumske doline nastavlja da iskušava svet tehnologije, dok naši junaci barem postaju odvažniji, ako već ne postaju mudriji.

Kritike i nagrade:

Treća sezona serije „Silicijumska dolina“ nastavlja da prikuplja pohvale kritike i nalazi se na listi najboljih deset serija na sajtovima za recenziju filmova od Entertajnment viklija do Indivajera. Serija je nominovana za dva Zlatna globusa i osam Emija, uključujući nagradu za najbolju komediju dve godine zaredom. Takođe je 2015. dobila dve nagrade Udruženja televizijskih filmskih kritičara, za najbolju komediju i najboljeg sporednog glumca (T. Dž. Miler za ulogu Erlika Bakmana).

U seriji glume: Tomas Midldič („Odred za spasavanje“), T. Dž. Miler („Dedpul“), Zak Vuds („U kancelariji“), Kumel Nandžijani („Portlandija“), Martin Star („Fanatici i štreberi“), Džoš Brener („Maron“), Amanda Kru („Besmrtna Adelin“), Met Ros („Velika ljubav“), Džimi O. Jang („Nova devojka“), kao i nova članica stalne glumačke ekipe Suzana Krajer („Dva momka i devojka“) koja glumi Lori. Specijalni gosti su Stiven Tobolovski („Kalifornikacija“), koji glumi novog direktora Džeka Barkera i Eni Sertič („Dve švorc devojke“) koja tumači ulogu blogerke Kantvel. Ben Feldman se vraća kao advokat Ron Laflam, Alis Veterlund kao programerka Karla, a Kris Dijamantopulos kao Ras Haneman.

Povezana vest:  Zbog vanrednog stanja i bezbednosti ekipe, obustavljen rad na seriji “Crveni mesec” do daljnjeg!

Izvršni producenti su Majk Džadž, Alek Berg („Bez oduševljenja, molim“), Majkl Rotenberg („Uvek je sunčano u Filadelfiji“) i Tom Lasali („Na rubu vremena“).

Sinopsisi epizoda:
1. epizoda:
Vreme emitovanja: 25. aprila u 21.00h na HBO-u
25. aprila u 22.00h na kanalu HBO 3
od jutarnjih sati 25. aprila dostupno na HBO GO-u
od 25. aprila dostupno na HBO OD-u
Premijera treće sezone. Nakon što je smenjen bez zvanične objave, ljutiti Ričard mora da donese tešku odluku: da li da prihvati ulogu glavnog inženjera ili da zauvek napusti „Pajd Pajper“. Erliku se odmah svideo Lorin kandidat za direktora, Džek Barker, dok Dineš i Gilfojl merkaju svoje šanse. Gavin u Huliju pokušava da podigne svoj ugled priznavanjem neuspeha, a Glavonja saznaje da će se desiti neke velike promene.
Scenario: Dan O’Kif; režija: Majk Džadž

2. epizoda:
Vreme emitovanja: 02. maja u 21.00h na HBO-u
02. maja u 22.00h na kanalu HBO 3
od jutarnjih sati 02. maja dostupno na HBO GO-u
od 02. maja dostupno na HBO OD-u
Nove i unapređene kancelarije oduševljavaju Dineša i Gilfojla, a Ričard brine da su se time kompromitovali, pogotovo nakon razgovora sa Džekovim novim timom. Džaredu preti iseljenje iz stana, dok nervozni Erlik pokušava da se otarasi Đen Janga. Gavin predlaže da preduzmu sporan potez u Huliju.
Scenario: Ron Vajner; režija: Majk Džadž

3. epizoda:
Vreme emitovanja: 09. maja u 21.00h na HBO-u
09. maja u 22.00h na kanalu HBO 3
od jutarnjih sati 09. maja dostupno na HBO GO-u
od 09. maja dostupno na HBO OD-u
Suočavajući se sa turobnom budućnošću novog načina poslovanja, Ričard moli Lori za pomoć. Gilfojl misli da bi mogao da razgovara sa kandidatima za posao. Dinešova najnovija kupovina donosi mu neželjenu pažnju. Nakon što su slučajno saznali informacije o takmičenju, momci odlučuju da smisle genijalan plan kako bi tajno naveli Džeka da se otkrije.
Scenario: Adam Kaunti; režija: Čarli Makdauel
Prva epizoda biće promotivno dostupna svima putem usluge HBO GO.
Prva epizoda humorističke serije Silicijumska dolina III u periodu od 25. aprila do 24. maja biće dostupna besplatno svim gledaocima u Srbiji, putem internet usluge videa na zahtev HBO GO. Svi koji u tom periodu posete www.hbogo.rs moći će da uživaju u novim podvizima simpatične ekipe.

Povezana vest:  Al Džazira Balkan počela emitovanje programa

POTPREDSEDNICA V
Ekskluzivna premijera pete sezone originalne HBO serije – 25. aprila u 21.30h na HBO-u, samo dan nakon američke premijere

Ova Emijem nagrađena serija Armanda Janučija (nominovanog za Oskara za film „Vrzino kolo“) prati vrtoglavu svakodnevicu nekadašnje potpredsednice Seline Majer (Džulija Luis-Drajfus u ulozi za koju je dobila Emija) koja postaje predsednica nakon povlačenja njenog prethodnika, dok zajedno sa članovima svog kabineta pokušava da ostavi svoj pečat i nasleđe, a da se pritom ne uplete u političke igre koje karakterišu Vašington. „Potpredsednica“ urnebesno kritikuje nijanse svakodnevne kancelarijske politike – iza kulisa najvažnije kancelarije u zemlji. Na početku pete sezone Selina se nalazi usred dotad neviđenog nerešenog rezultata u kolegijumu izbornika, i njena predsednička sudbina zavisi od nekoliko stotina glasova. Ejmi i Den u Nevadi rade na ponovnom prebrojavanju, a Selina sedi u Vašingtonu dok članovi njenog kabineta daju sve od sebe da ona i dalje izgleda predsednički (čak i ako je predsednica), istovremeno gušeći ambicije njenog harizmatičnog potpredsednika Toma Džejmsa, koji bi u nerazumljivoj ustavnoj proceduri mogao da završi kao predsednik. U novih deset epizoda ulozi su veći nego ikad, i „Potpredsednica“ i dalje dokazuje da u Vašingtonu i najbanalnije odluke mogu imati neočekivane i često urnebesne posledice.

Kritike i nagrade:

Omiljena među obožavaocima i kritičarima, „Potpredsednica“ je osvojila devet Emija od početka emitovanja, uključujući pet u 2015. godini – za najbolju komediju, najbolju raspodelu uloga, scenario, glavnu glumicu (Džulija Luis-Drajfus) i sporednog glumca (Toni Hejl).

Pored četiri osvojena Emija, Džulija Luis-Drajfus je četiri puta nominovana za Zlatni globus za ulogu Seline Majer. Dobila je pohvale za rad na „Sajnfeldu“, „Novim avanturama stare Kristine“, „Uživo subotom uveče“ i „Bez oduševljavanja, molim“, a nedavno je gostovala u emisiji „Unutar Ejmi Šumer“ i nominovana je za Zlatni globus za ulogu u filmu „Sve smo rekli“, sa Džejmsom Gandolfinijem.

U seriji „Potpredsednica“ glume: Toni Hejl (dvostruki dobitnik Emija za tu ulogu) kao Selinin požrtvovani lični asistent Gari; Ana Klamski (nominovana za nagradu Emi) kao Ejmi, njena povremena desna ruka; Met Volš („Komedija beng, beng!“) kao Mejerin portparol Majk; Rid Skot („Moji dečaci“) kao ambiciozni političar Den; Timoti Simons („Intervju“) kao ulizica Džona; Suf Bredšo („Bekstvo iz zatvora“) kao Mejerina otkačena asistentkinja Sju; Kevin Dan („Pravi detektiv“, „Sreća“) kao Ben, šef Selininog kabineta; Gari Kol („Svita“) kao analitičar Kent; Sem Ričardson („U kancelariji“, „Špijun“) kao Ričard, radnik u kampanji. Ponovo se pojavljuju Džon Slejteri („Ljudi sa Menhetna“) kao bankar milijarder (i moguća Selinina simpatija); Sara Saderland („Redakcija“) kao Selinina ćerka Ketrin i Hju Lori („Haus“) kao Tom Džejms, Selinin potpredsednik.

Povezana vest:  FARMA 2010, Pomirli se Miloš i Raka

Tvorac serije je Armando Januči, a izvršni producenti su Kris Godsik, Džulija Luis-Drajfus, Dejv Mandel, Lu Morton i Frenk Rič, a Mandel je i urednik serije u ovoj sezoni.

1. epizoda:
Vreme emitovanja: 25. aprila u 21.30h na HBO-u
25. aprila u 22.30h na kanalu HBO 3
od jutarnjih sati 25. aprila dostupno na HBO GO-u
od 25. aprila dostupno na HBO OD-u
Premijera sezone. U noći posle izbora Selina pronalazi mogući put ka pobedi. Ejmi mora da odluči da li se vraća ili ne; Ketrin započinje dokumentarni projekat iza scene; Majk objavljuje da će on i Vendi usvojiti bebu iz Kine; Den razmišlja o promeni karijere.
Scenario: Dejvid Mandel; režija: Kris Adison

2. epizoda:
Vreme emitovanja: 02. maja u 21.30h na HBO-u
02. maja u 22.30h na kanalu HBO 3
od jutarnjih sati 02. maja dostupno na HBO GO-u
od 02. maja dostupno na HBO OD-u
Ejmi, Den, Džona i Ričard pokušavaju da pomognu Selini da postane predsednica. Selina dovodi uglednog Boba Bredlija zvanog Orao, i nakon što je Toma Džejmsa prebacila u novoosnovanu radnu grupu u bankarskom sektoru, upoznaje bankara milijardera Čarlija Berda. Majk pokušava da ozdravi pre nego što dođe beba; Kent istražuje koliko Sju ima godina; Ejmi i Den dele napet trenutak.
Scenario: Lu Morton; režija: Kris Adison

3. epizoda:
Vreme emitovanja: 09. maja u 21.30h na HBO-u
09. maja u 22.30h na kanalu HBO 3
od jutarnjih sati 09. maja dostupno na HBO GO-u
od 09. maja dostupno na HBO OD-u
Selina objavljuje tvit, a Majk mora da snosi posledice. Ejmi oseća da je Bob uzurpira i počinje da joj smeta njegovo ponašanje. Gari u muzeju shvata da je upravo on glavna atrakcija.
Scenario: Stiv Koren; Režija: Kris Adison
Prva epizoda će promotivno biti dostupna svima putem usluge HBO GO.

Prva epizoda humorističke serije Potpredsednica V u periodu od 25. aprila do 24. maja biće dostupna besplatno svim gledaocima u Srbiji, putem internet usluge videa na zahtev HBO GO. Svi koji u tom periodu posete www.hbogo.rs moći će da uživaju u premijeri satiričnog serijala.