besni psi

Regionalna premijera serije „Besni psi“ na AXN Adriji 28. aprila

Uzbudljiva i napeta američka serija Besni psi imaće regionalnu premijeru na AXN Adriji u četvrtak, 28. aprila u 22:00. U pitanju je rimejk britanskog serijala iz 2011. godine.

„Besni psi“ je crna krimi komedija prepuna neočekivnih i šokantnih obrta, koja u središte radnje stavlja pitanje prijateljstva i poverenja petorice prijatelja u svetu punom sebičluka i otuđenosti.
Prošlo je puno vremena otkako su stari prijatelji Gus, Cobi, Lex i Joel bili zajedno. Najbolji prijatelji još od djetinjstva zajedno dolaze na Belize kako bi se našli s petim članom družine, Milom i proslavili njegovo rano penzionisanje. Nije puno vremena prošlo otkako su se sreli u toj predivnoj latinoameričkoj državi, do trenutka kad su shvatili koliko su zbog turbulentnih života i karijera postali različiti ljudi i udaljili se jedni od drugih. Gus, Cobi, Lex i Joel pokušavaju da jedan pred drugim sakriju koliko su se pomirili s dosadnim životima srednje klase, preispitujući istovremeno svoje uspehe u poređenu s velikim bogatstvom koje je Milo stekao. Međusobna nepoverljivost navela ih je da ozbiljno posumnjaju i u poreklo Milove raskoši i taman kad su počeli da se međusobno otvaraju, stiglo je šokantno iznenađenje u obliku malog ubice s mačjom maskom.
Nakon Milovog ubistva, četiri prijatelja se nalaze potpuno izgubljeni i uvučeni u komplikovanu mrežu međusobnih obračuna u kojoj se ne zna ko su veći negativci; CIA, krijumčari drogom, tajne globalne sile… Dolaze do zaključka da se iz problema mogu izvući samo ako ponovo izgrade poverenje i počnu da se oslanjaju jedan na drugog.

Povezana vest:  Premijera serije "ZAVISAN OD MOTORA: DŽIMI DE VIL" na Discovery kanalu

„Besni psi“ je u originalu britanska serija, koja je premijerno prikazana 2011. godine i pokupila odlične kritike. Samo godinu i po dana kasnije poznati producent Shawn Ryan otkrio je da se sprema američka adaptcija u kojoj se radnja iz Majorce seli na Belize. Zanimljivo je da je čak i deo glumačke postave angažovan u rimejku, pa je tako Ben Chaplin u britanskoj verziji glumeo Alva (lika koji biva ubijen na početku), dok je u američkoj verziji Joel, a argentinska glumica Maria Botto u oba serijala igra policajku.
Glavne uloge su pripale sjajnim karakternim glumcima Benu Chaplinu (Joel iz „Tanke crvene linije“), Steveu Zahnu (Cobi; „Dallas Buyers Club“), Michaelu Imperioliu (Lex; „Sopranos“), Romanyu Malcu (Gus; „Trava“) i Billyu Zaneu (Mylo; „Titanic“, „Zoolander 2“). Američka verzija imala je ograničenje uzrasta i nije preporučena za gledaoce mlađe od 18 godina.

Povezana vest:  Premijera na kanalu TLC do 5. septembra: Moja tajna

Svetsku premijeru serijal je imao u januaru 2016., a sada deset 60-minutnih epizoda po prvi put stiže u naš region. AXN Adria će je emitovati u nedeljnom terminu četvrtkom u 22:00 počev od 28. aprila.