Montevideo, vidimo se (19)Treća sezona serije „Montevideo“ od 6. aprila

Treća sezone serije „Montevideo“, počinje da se prikazuje u nedelju, 6. aprila, na Prvom programu Radio televizije Srbije, a čini je 11 epizoda, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
Priču o sportskom uspehu jugoslovenske fudbalske reprezentacije iz 1930. godine
režirao je Dragan Bjelogrlić. On kaže da se film i serija razlikuju, ali da je sačuvana ista poetika i objašnjava da serija ima skoro osam sati više materijala u odnosu na film.
On je dodao da je priča u seriji ispričana na drugačiji način u odnosu na film, da je deo koji se bavi Beogradom dosnimavan, da su određene scene i tokovi radnje razrađeniji, ali i da su isti događaji tretirani na drugačiji način.
-Novi tokovi koji se javljaju su ljubavne priče kojih nema u filmu, kao što je zaljubljivanje Ivice Beka i Jakše, zatim će biti prikazano kako je mali Stanoje ostao u Urugvaju – objašnjava Bjelogrlić.
Ovom prilikom on je rekao i da je zahvalan našem proslavljenom teniseru Novaku Đokoviću koji je organizovao projekciju za prijatelje u Americi, među kojima su bili veoma značajni ljudi iz holivudske filmske industrije, čime je pokušao da plasira srpski film u svetu.
Glavni urednik kulturno-obrazovnog programa RTS-a Miodrag Zupanc rekao je da je uprkos teškoj finansijskoj situaciji, Javni servis Srbije ove sezone pripremio pet serija.
Reditelj i odgovorni urednik Redakcije dramskog i serijskog programa RTS-a Marko Novaković smatra da je serija u odnosu na film otišla korak dalje i da je „zaokružila holivudski tandem“.
Serija „Montevideo“ je rađena po scenariju Ranka Božića i Dimitrija Vojinova na osnovu istinitih događaja o najvećem sportskom uspehu jugoslovenskih fudbalera iz 1930. godine. Radnja novih epizoda serije se odvija u Montevideu, tokom održavanja Prvog svetskog prvenstva.
Kroz nove epizode, rađene u produkciji „Intermedija netvorka“, biće dočarane tri ključne utakmice koje je naša reprezentacija odigrala protiv timova Brazila, Bolivije i Urugvaja.
Glumačku ekipu čine: Miloš Biković, Petar Strugar, Armand Asante, Viktor Savić, Elena Martinez, Ivan Zekić i drugi.

Povezana vest:  Lansiranje HBO Max-a u prvim evropskim zemljama biće 26. oktobra