poznatiPoznati oslikali uskršnja jaja

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR, u saradnji sa galerijom „Singidunum“, i ove godine, organizuje uskršnju akciju od 14. do 25. aprila.
Tokom naredne dve nedelje posetioci galerije u Knez Mihailovoj ulici imaće priliku da daju svoj doprinos borbi protiv raka kod dece kupovinom jaja koja su oslikali brojni prijatelji udruženja – glumci: Sergej Trifunović, Bogdan Diklić, Nikola Đuričko, Zoran Cvijanović, Ivana Zarić, Miša Janketić, Olivera Viktorović, Boris Milivojević, Branka Pujić, priznati umetnici: Slobodanka Šefer Rakić, Vesna Marković, Mića Trnavac, Nebojša Pilipović Pilo, Ljiljana Bursać, Daca Marković, Mirjana Krstevska Marić, Klara Babka, Ivana Markez Filipović, Vesna Furundžić, Anita Banjac, novinari, pisci i voditelji: Zoran Kesić, Isidora Bjelica, Miroslav Lazanski, Irina Radović, Slavko Beleslin, Dejan Lutkić, sportisti Milorad Čavić i fudbaleri Crvene zvezde darko Lazović, Boban Bajković, Kapu Mendes. Oslikana jaja, rađena različitim tehnikama u ponudi su već od 1.000 dinara.
Već deset godine NURDOR se brine o deci oboleloj od raka i njihovim porodicama na celoj teritoriji Srbije, pružajući emotivnu i praktičnu podršku kroz veliki broj psihosocijalnih programa. Ovo je još jedna u nizu akcija kojom poziva sve sugrađane da svojim doprinosom podeli sa udruženjem duboko uverenje da je unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka poziv za sve nas na koji svako može odgovoriti na svoj način.
Od svih bolesti u dečjem dobu i adolescenciji, rak je prvi uzročnik smrti. Procenjuje se da u Srbiji od malignih bolesti godišnje oboli oko 350 mališana, a da svake nedelje jedno dete umre. Ohrabruje, međutim, činjenica da je rak kod dece izlečiv u preko 70% slučajeva, ako se dijagnostikuje na vreme i pravovremeno leči. Misija NURDOR je da, kontinuiranim unapređenjem uslova lečenja i života, Srbija dostigne još veći procenat izlečenja malih bolesnika i evropske standarde lečenja.
NURDOR će organizovati i druge akcije u Beogradu: na Filozofskom fakultetu, Fakultetu političkih nauka, Fakultetu organizacionih nauka, Fakultetu bezbednosti i studentskom domu „4. april“ u periodu 15. do 18. aprila, u šoping molu Ušće sa Tamarom Kusovac od 17-19. aprila, kao i u druga dva centra lečenja mališana – u Novom Sadu od 16. do 18. aprila na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu za pravne i poslovne studije i u Nišu, od 11. do 18. aprila u tržnom centru Forum.
NURDOR poziva građane da podrže akciju i priključe se krugu prijatelja koji brinu o deci i mladima obolelim od raka u celoj Srbiji.

Povezana vest:  ALADIN NA LEDU - Priprema leda i svetske klizacke zvezde u Beogradskoj areni!