spasi zivot Motorciklisti defileom kroz Beograd „otvorili“ sezonu
 
Skupom ispred Skupštine Srbije i defileom kroz Beograd motorciklisti Moto asocijacije Srbije i Saveza motociklista Srbije otvorili su novu sezonu vožnje motora.
Pod sloganom „Sigurni kilometri na dva točka“, okupljeni motorciklisti poručili su vozačima u automobilima da budu svesni da su i oni na ulicama Beograda.
Nataša Davinić iz Moto Asocijacije Srbije rekla je da je cilj okupljanja da se podigne svest vozača automobila o motorciklistima u saobraćaju.
-Okupili smo se da poručimo da smo na ulicama i da vozači pripaze malo na nas, kako ne bismo čuli onu čuvenu rečenicu – ‘izvini nisam te video’. Najbitnije je da poštuju saobraćajne propise, jer na taj način oni paze i na nas – istakla je Nataša.
Danas, kako je dodala, nije lako biti vozač motora u Srbiji, jer su putevi loši, a vožnja rizična i dovoljan je samo jedan trenutak nepažnje, pa da dođe do nezgode.
-Većina učesnika u saobraćaju nas ne vidi i dovoljna je samo jedna sitinica, kao na primer, nedavanje žmigavca i promena pravca i da naletimo na auto. Na dva točka ste kao glineni golub – kazala je Nataša Davinić.
Poručuje svojim kolegama vozačicma da poštuju saobraćajne propise i da obavezno nose zaštitnu opremu.
Na svom dvotočkašu Milenko Kolibar došao je iz Sremske Mitrovice da podrži svoje kolege motorcikliste, a kako kaže, motorom je do sada prešao skoro milion kilometara. Obišao je gotovo celu Evropu, a često motorom ide u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Došao je, dodaje, da otvori sezonu vožnje motora i poruči sa svojim kolegama aumobilistima da pripaze na motorcikliste.
Povezana vest:  Harry Potter: Istraži Hogvorts stiže u Galeriju!