Biram da recikliram - Kos za cist gradAKCIJA „BIRAM DA RECIKLIRAM I DONIRAM“

Zadovoljstvo nam je da već šestu godinu zaredom Belgrade Beer Fest u saradnji sa Ball Packaging Europe Belgrade i recan Fondacijom za reciklažu limenki za piće organizuje društveno-odgovornu i ekološku akciju „Biram da recikliram“.
Ove godine akcija je dobila i humanitarni karakter, s obzirom da će celokupan prihod ostvaren prodajom prikupljenih limenki biti doniran za pomoć ugroženima u majskim poplavama.
„Kako bismo prikupili što više sredstava za pomoć ugroženima, na Adi Ciganliji, pored restorana Jezero, će do 11. avgusta biti postavljen štand na kome će svi punoletni posetioci koji donesu deset praznih limenki dobiti limenku pića po izboru“ kaže Jelena Gavrilović, promo lice ovogodišnjeg Beer Festa. Štand je otvoren radnim danom od 16 do 21h, a vikendom od 12 do 20 časova.
Na istom štandu organizovaćemo i zabavno rekreativnu igru „Koš za čist grad“ u kojoj će moći da učestvuju svi koji donesu limenke na reciklažu. Tokom akcije na Adi učesnici će moći da osvoje lepe nagrade (MP4 player, priveske, frizbije), a troje najboljih će poslednjeg dana festivala dobiti na poklon profesiolni bicikl, rekreativni bicikl i 100 lit piva.
Govoreći o značaju reciklaže limenki za očuvanje životne sredine Jelena Kiš iz ReCan fondacije istakla je: „Limenka je pakovanje za piće koja se reciklira 100% i to beskonačan broj puta, a da ništa ne izgubi na kvalitetu. Nova limenka na police u radnjama se vraća već za 60 dana.“
Prisutni predstavnici medija su se svojski potrudili da daju što više „Koševa za čist grad“, a najbolji medju njima bio je fotograf Foneta Aleksandar Koković, koji je osvojio MP4 player.

Povezana vest:  Promocija srpske mode i umetnosti na London Fashion Weeku