Edukativna akcija Kad pijem ne vozimSimulirana vožnja pod dejstvom alkohola na Beer Festu

U cilju ukazivanja posetiocima Beer Fest-a na opasnost od kombinovanja pića i vožnje, Apatinska pivara, Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Beogradski taksi, u subotu, 16. avgusta, organizovali su edukativnu akciju simuliranja vožnje pod dejstvom alkohola, kako bi se posetioci edukovali o značaju odgovornog konzumiranja.
Učesnici akcije, koja se tradicionalno organizuje u okviru kampanje „Kad pijem, ne vozim“, imali su zadatak da upravljaju automobilom na daljinski upravljač i pređu zadatu stazu sa specijalnim naočarima, koje simuliraju vid pod dejstvom alkohola.
Pre vožnje automobila na daljinsko upravljanje, posetioci su imali priliku da urade test refleksa, slično kao na polaganju vožačkog ispita, kao i da hodaju po „beloj liniji“, dugoj 6 metara, sa i bez „pijanih naočara“, uz prisustvo pripadnika Saobraćajne policije – sve u cilju ukazivanja koliko su motoričke sposobnosti i refleksi vozača umanjeni pod dejstvom alkohola.
Svi učesnici koji su uspešno prošli na testiranju (test refleksa, hod po „beloj liniji“, vožnja automobila na daljinsko upravljanje) dobili su zanimljive poklone, dok su onima koji nisu prošli uručeni vaučeri Beogradskog taksija za besplatnu vožnju, u gradskoj zoni.
Pored navedene akcije, posetiocima Beer Fest-a deljeni su i vodiči Instituta za mentalno zdravlje o odgovornom pijenju, u čijem štampanju je učestvovala i Apatinska pivara.

Povezana vest:  Modni fotograf Pavel Surovi priredio spektakl o kome će se još dugo pričati