lucky market avgustEkskluzivno letnje izdanje Lucky Marketa pod sloganom „I LOVE HANDMADE“

Od ponedjeljka 18.avgusta od 10h do subote 23. avgusta do 22h, na Trgu Djece Sarajeva ispred BBI Centra, u organizaciji udruge za kreativni i održivi razvoj Asocijacije Kreativaca, Sarajlije i turisti moći će se šest dana družiti sa kreativcima i kupovati njihove autorske radove u okviru open air ekskluzivnog ljetnog izdanja Lucky Marketa pod sloganom I LOVE HANDMADE.
Svi ljubitelji ekološki održivog i etno šopinga, moći će uživati u handmade unikatima članova Asocijacije Kreativaca, koji će na svojim štandovima predstaviti – zanatske i dizajnerske komade, u staklu, žici, drvetu, koži, sapune, tašnice od eko kože, te upotrebne predmete oslikane i u decoupage tehnici, svilene šalove, slike, cekere, kape, šarene kolačiće itd.
Kupovina handmade proizvoda je jedinstveno iskustvo. Bilo da kupujete za sebe ili kao poklone dragim osobama, posjedovati handmade proizvode pitanje je lifestylea.
Kupovinom unikata, ne samo da dobijate ekskluzivnost, nego podržavate i san jednog umjetnika da živi od vlastitog rada. Novac potrošen na unikate ostaje unutar lokalne zajednice. Začetnici malog poduzetništva su okosnica naše ekonomije. Trebamo konstantan podsticaj za uspješna mala poduzeća u svrhu sveopšteg napretka.
Na ovaj način obogaćujete i svoju kolekcionarsku zbirku i ko zna, možda baš vi otkrijete i budete imali u posjedu budućeg Warhola, Chanel… U ovakvom odnosu između vas i umjetnika, vi niste samo gost, kupac, nego navijač, ljubitelj, kolekcionar umjetnosti.
LM je u protekle tri godine zadržao epitet fashion & cool shopping destinacije, pri kojoj i lovci na jeftino mogu ostati zadovoljni, jer su cijene na LM prilagođene kupovnoj moći našeg stanovništva.
Održavajući tradiciju na inovativan način, LM je stvorio „novu kreativnost“ kroz spoj umjetnosti, zanata i dizajna na jednom mestu i ostao mjesto susreta kreativaca i razmjene ideja.
SAVE THE DATES! PONEDJELJAK 18. – 23. AVGUST 10h – 22h LUCKY MARKET „I LOVE HANDMADE“ @ BBI CENTAR
Proživite jedan dan drugačiji od ostalih dođite i družite se s Kreativcima!
www.facebook.com/LuckyMarket

Povezana vest:  Tribalion - trka koja vodi putevima drevnih ratnika i pomera granice, ali i brine o zaštiti naše prirode