Organic Live Fest LOGORegionalni festival održivog razvoja – Organic Live Fest

U Topčiderskom parku, 20.-21. Septembra, od 10 do 21h, održaće se Organic Live Fest, prvi festival u ovom delu Evrope čiji je koncept zasnovan na promovisanju održivog razvoja, što podrazumeva racionalno korišćenje prirodnih resursa primenom savremenih tehnologija i razvijanju svesti o organskom načinu života.
Obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja, zdrav način života i zaštita životne sredine osnovne su teme festivala, ujedno i najaktuelnije teme savremenog društva. Ulaz na festival je besplatan.
Festivalski prostor podeljen je u nekoliko segmenata Solarna bina, Organska ulica, Eko Kuća, Trg hibridnih vozila, Kulturno ćoše, naučni kutak, zdrav način života i dečiji svet.
Program festivala obuhvata časove joge i metaboličkog fitnesa, nastup dečijeg hora „Kolibri“, zatim slede predavanja iz oblasti organske proizvodnje i energetske efikasnosti, predstave za decu, unplugged koncerti klasične muzike. Zatim tribina na temu ekološke odgovornosti, pozorišne predstave od kulturnog i istorijskog značaja i završni deo predstavlja veče poezije i unplugged koncerti renomiranih autorskih bendova čija je muzika prilagođena imidžu festivala.
Organic Live Fest prepoznat je od strane Evropske komisije kao događaj od velikog značaja u promociji energetske efikasnosti na evropskom nivou. Od 2012. Godine, festival je jedan od učesnika Evropske nedelje održive energije EUSEW, a od 2014. i predstavnik Srbije u Evropskoj nedelji mobilnosti.

Povezana vest:  NEODOLJIV MIRIS DONCAFÉ KAFE NA BEOGRADSKOM FESTIVALU CVEĆA