NIVEA Moisturizing Day CareNIVEA Q10plus Day Care SPF30NIVEA Rich Regenerating Night CareNIVEA proizvodi za negu lica – nova pakovanja za održivu budućnost!
 
Održivi razvoj, kao bitan koncept 21. veka, zauzima sve značajnije mesto u savremenom društvu. NIVEA je društveno i ekološki odgovoran brend koji konstantno radi na unapređenju svojih proizvoda, čime čuva okolinu i brine o generacijama koje dolaze.
NIVEA proizvodi za negu lica – od sada u novom pakovanju! Savremeni dizajn u potpunosti je u skladu sa principima održivog razvoja, doprinosi jedinstvenom izgledu NIVEA proizvoda i njihovom lakšem prepoznavanju.
Novi, moderan dizajn ujedno je i odraz NIVEA vrednosti i predstavlja svojevrstan spoj klasike i savremenih trendova. Dizajn okruglih teglica sa ravnim poklopcem inspirisan je legendarnom NIVEA plavom kremom, a svi poklopci imaju blago istaknuti, prepoznatljivi NIVEA logo. Osim promene dizajna, NIVEA se posvetila i unapređenju tehnologije izrade samih pakovanja, što značajno doprinosi zaštiti životne sredine. Nove teglice napravljene su od visoko kvalitetne PET i polipropen plastike, koja emituje manju količinu ugljen dioksida u odnosu na staklena pakovanja.
Testiranje materijala od kojih su napravljena nova pakovanja NIVEA proizvoda za negu lica, putem takozvane „Procene životnog ciklusa“, pokazalo je da prelazak sa staklenih pakovanja smanjuje emisiju ugljen dioksida i do 28%!
Naravno, i upotreba stakla može biti ekološki opravdana, samo ukoliko se reciklira na pravi način. Nova pakovanja dokazano imaju manji uticaj na klimatske promene u poređenju sa staklenim, pod pretpostavkom da se u većini zemalja adekvatno odlažu.
Povezana vest:  Mikser Festival i Švajcarska kancelarija za saradnju u Srbiji raspisuju foto konkurs „ New Perspectives“