AstraTalent posterASTRA podstiče decu da pokažu svoj talenat i podrže Crveni krst

Četvrto uzastupno godišnje ASTRA Talent takmičenje je počelo. Ovo međunarodno dečje takmičenje organizuje kompanija SES (kotirana na berzama Euronext Paris i Luxembourg Stock Exchange pod oznakom SESG) u Bugarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji. Deca uzrasta od 8 do 15 godina imaju zadatak da dizajniraju postere koji prikazuju prednosti upotrebe satelitskih usluga. Za svaki dostavljeni crtež, ASTRA će donirati 1 evro hrvatskom Crvenom krstu. Novac će biti upotrebljen za podršku škola oštećenih u katastrofalnim poplavama koje su zahvatile jugoistočni deo Evrope tokom 2014. godini.
Kao i prethodne godine, Ses Astra takmičenje u Srbiji održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
ASTRA Talent takmičenje počelo je 1. oktobra i trajaće do 30. novembra 2014. Žiri, sačinjen od ilustratora i kustosa galerija izabraće, od ukupnog broja dostavljenih radova, 12 koji će dobiti korisne nagrade.
Radove treba postaviti na internet stranicu www.astratalent.eu, gde će biti omogućeno glasanje u periodu od 10. i 30. novembra. Šestoro dece, čiji radovi osvoje najviše glasova, biće takođe nagrađeno.
„Rezultati ostvareni prethodnih godina su nam pokazali koliko su deca kreativna i talentovana. Takođe veoma je bitno da ovakva inicijativa uvek ima plemenit cilj. Ove godine, mladi umetnici će imati priliku da pomognu svojim vršnjacima koji su bili žrtve prirodne katastrofe“, objasnila je Barbara Uzunowa-Drymer, direktorka marketinga za oblast centralne i istočne Evrope u kompaniji SES ASTRA.
„Crveni krst Hrvatske se i dalje bori sa posledicama poplave koje su opustošile jugoistok Evrope u 2014. godini. Veoma smo zahvalni na podršci koju dobijamo od kompanije SES i na radovima dece umetnika, koji će svojom kreativnošću pomoći dobrom cilju,“ izjavio je hrvatski Crvenoi krst.
„Deca su naše najveće bogatstvo, zato mi u Ministarstvu prosvete podržavamo aktivnosti koje imaju za cilj negovanje njihovog kreativnog potencijala i humanitarnog duha. Veoma nam je drago što su drugu godinu zaredom naša deca u prilici da odmere snage sa svojim vršnjacima iz ostalih evropskih zemalja učesnica Astra Talent takmičenja“, izjavio je Ljubiša Antonijević, pomoćnik ministra prosvete.

Povezana vest:  Pavlaka kao dodatak: Obično jelo pretvara u delikates!

Za pravila učešća i detaljnije informacije, molimo Vas, posetite www.astratalent.eu