hello kitty-LA-konvencijaPrva Hello Kitty konvencija u Los Anđelesu
 
Mali Tokio u Los Anđelesu domaćin je prve Hello Kitty konvencije, a organizatori očekuju oko 25.000 posetilaca tokom četiri dana trajanja manifestacije, piše AP.
Dugi redovi su juče bili u Muzeju savremene umetnisti gde su posetioci mogli da se fotografišu sa Hello Kitty ili da čuju predavanja o tom crtanom liku. Tu su i specijalno napravljenje prodavnice sa suvenirima i raznim drugim zanimljivostima, a sve to je organizovano povodom sutrašnjeg, 40. rođendana poznate mace.
-Odrasla sam uz kolekcije Hello Kitty i bila sam zaljubljena u nju – rekla je 30-godišnja Grisel Eskvijel sa belom macom oko zgloba.
Tattoo majstor iz Čikaga Mario Desa napravio je oko 100 crteža Helo Kiti koji ljubiteljima tetovaža mogu poslužiti kao inspiracija.
Frenk Klov, 51-godišnji kolekcionar, proveo je sate čekajući u redu da dobije tetovažu Hello Kitty kao sirenu, dok je njegova supruga kupovala igračke iz ograničene serije.
Veselo belo mače, sa ružičastom mašnom na uvetu, nastalo je 1974. godine pod olovkom japanske stilistkinje Juko Šimizu koja je njime ukrasila novčanik.
Od tada njen lik se može naći na bezbroj predmeta, od tašni, preko odeće do sportskih rekvizita.
Hello Kitty je glavni proizvod kompanije Sanrio, u kojoj se o njoj, od 1980, brine čitav jedan tim predvođen Juko Jamaguči.
 
PHOTO: FREDERIC J. BROWN/AFP
 
Povezana vest:  Sve spremno za početak Sportskih igara mladih u Srbiji, osmu godina za redom