NIVEA - stalo nam je gde nam rastu decaNIVEA – stalo nam je gde nam rastu deca
 
Ako se pitate šta je zajedničko za ove gradove: Kragujevac, Subotica, Užice, Leskovac, Niš, Šabac, Zrenjanin, Valjevo, Vranje i Pirot, odgovor je jednostavan: u njima je mnogo više nasmejane dece i to zahvaljujući NIVEA akciji opremanja igrališta.
Sve je počelo krajem prošle godine na društvenim mrežama, kampanjom pod nazivom „Gde nam rastu deca“. Skrenuta je pažnja javnosti na mnogobrojna zapuštena igrališta, kao i na nedostatak adekvatnog prostora za igru za naše najmlađe. NIVEA je prepoznala ovaj problem i sa reči prešla na dela. U saradnji sa roditeljima i nadležnim organima, otvorene su nove oaze za igru i bezbedno odrastanje naše dece. Širom Srbije krenula su da niču moderna dečja igrališta, a poslednja dva u nizu obradovala su najmlađe stanovnike Pirota i Vranja. Ali ni nakon 10 otvorenih igrališta NIVEA neće stati, njen cilj je da usreći decu iz svih krajeva zemlje i omogući im radosno detinjstvo.
Vrednosti na kojima se NIVEA bazira – bliskost, poverenje i odgovornost su upravo one vrednosti koje osnažuju porodice. Gradeći i opremajući bezbedna mesta i okruženja, NIVEA pruža mogućnost deci i porodicama da provode kvalitetno zajedničko vreme. Akcija sređivanja igrališta u svim delovima Srbije, biće nastavljena  tokom 2015. godine. Na ovaj način, NIVEA će nastaviti da pruža svoj doprinos u stvaranju boljih uslova za odrastanje najmlađih stanovnika.
NIVEA igrališta ispunjavaju najviše srpske i evropske standarde SRPS EN 1176 i SRPS EN 1177 o bezbednosti dečjih igrališta, odnosno izbora sprava i sigurnosne podloge na igralištu.
Podsećamo da građani iz svih delova naše zemlje, preko aplikacije na Facebook stranici „Gde nam rastu deca“ imaju priliku da utiču na odabir sledeće lokacije gde će biti podignuto novo igralište.
Povezana vest:  Srpski filantropski forum: Najvažnije regulisati povraćaj PDV-a na donacije viškova hrane i podstaći donacije za podršku zdravstvenom sistemu