poster web a4 dimMercator S podržao akciju „Sat za našu planetu“
 
Mercator S, kao društveno odgovorna kompanija koja brine o održivom razvoju i očuvanju životne sredine, pridružila se akciji „Sat za našu planetu“ koja ima za cilj da ukaže na problem klimatskih promena, kao i da pokaže da je zajedničkom incijativom moguće uticati na njih i da postoje rešenja za našu planetu.
Gašenjem spoljnih svetlećih reklama u subotu, 28. marta, na svim Roda, IDEA i Mercator prodajnim objektima na celoj teritoriji Srbije, u trajanju od sat vremena od 20:30 do 21:30, Mercator-S se pridružuje akciji simboličnog gašenja svetala koja se u svetu sprovodi već osam godina. Ova akcija prerasla je u najveću svetsku inicijativu koja uključuje stotine miliona ljudi u više od 7.000 gradova iz 163 zemlje. U Srbiji je prošle godine akcija organizovana šesti put i u njoj je učestvovao rekordan broj učesnika sa ukupno 87 gradova i opština, 126 škola, brojnih kompanija, medija, organizacija civilnog drušva i pojedinaca.
Klimatske promene utiču na celokupno čovečanstvo, a ovim simboličnim gestom šalje se poruka da je borba protiv ovog velikog problema zajednička borba svih nas.
Mercator S nastoji da zajednici pruži što bolje uslove za život, rad i razvijanje. Posebnu pažnju posvećuje društevno odgovornom poslovanju dajući podršku zajednici u kojoj posluje, a učešće u ovoj akciji je jedan od mnogobrojih drutšveno odgovornih aktivnosti koje sprovodi.
Povezana vest:  L’ORÉAL OTVORIO GLOBALNI CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE KOSE (FOTO)