Alpha bank humanitarna akcija 17.05.2015. Zaposleni Alpha Bank prikupili i donirali knjige za obnavljanje fonda ugroženih školskih biblioteka u Srbiji

U Beogradu ispred SC „25. maj“ i na Zemunskom keju u opuštenoj i neformalnoj atmosferi punoj entuzijazma, zaposleni u Alpha Bank i brojni Beograđani sa svojim poznanicima, kao i predstavnicima medija i lokalnih samoprava, uživali su puneći policu knjigama za decu uzrasta od 8 do 18 godina koje će biti donirane školama i biblioteci u Obrenovcu.
U okviru tradicionalnog Dana dobrovoljaca, oko 450 zaposlenih u Alpha Bank u nekoliko gradova Srbije sprovelo je volontersku akciju prikupljanja i doniranja knjiga za obnavljanje fonda ugroženih školskih biblioteka u Srbiji. Zaposleni u Alpha Bank u četiri grada, Beogradu, Rumi, Valjevu i Pirotu, prikupili su tog dana više od 3 000 knjiga i tako pomogli da se obnovi i obogati fond potrebne školske literature.
„Već sedmu godinu zaredom organizovali smo Alpha Bank Dan dobrovoljaca i ovog puta odlučili smo da uradimo nešto drugačije od prethodnih godina. Vođeni idejom da je znanje jedno od osnovnih ljudskih prava, ali i privilegija, odlučili smo da kroz ovu akciju pokažemo koliko verujemo u podsticajan uticaj obrazovanja i opšte kulture na zdravo odrastanje najmlađih i razvoj njihovih potencijala“, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Alpha Banke Georgios Papanastasiou povodom akcije „Zajedno delimo znanje“.
Akciju su podržali Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, lokalne opštine, kao i mnoge medijske kuće: Večernje novosti, Kurir, Naše novine i brojne lokalne novine, radio i TV stanice, a izdavačke kuće „Laguna“ i „Clio“ takođe su dale su svoj doprinos uspehu akcije.
Dan dobrovoljaca i ove godine obeležava se kao internacionalni dan na nivou Alpha Bank Grupe, kada zaposleni iz Grčke, Kipra, Rumunije, BJR Makedonije, Bugarske i Albanije ujedinjenom akcijom rešavaju neki od problema lokalne zajednice.

Povezana vest:  Leto uz Jana vodu i Paula Koelja