Biram da recikliram - fotka za Guide 2015

Društveno-odgovorna kampanja „BIRAM DA RECIKLIRAM“

Već sedmu godinu zaredom Belgrade Beer Fest u saradnji sa Ball Packaging Europe Belgrade i recan Fondacijom za reciklažu limenki za piće, organizuje društveno-odgovornu i ekološku kampanju „Biram da recikliram“.
Ove godine prikupljanje limenki za reciklažu počelo je 10. jula na Beer Gardenu, od kada je aktivna reciklažna patrola koja svakodnevno obilazi Adu i samu manifestaciju, edukuje posetioce o značaju reciklaže limenki za očuvanje životne sredine, prikuplja prazne limenke i skladišti ih u reciklažna kolica.
Kako bismo podstakli sugrađane da doprinesu akciji, od subote, 1. avgusta posetioci Beer Gardena koji donesu limenke na reciklažu dobiće priliku i da osvoje vredne nagrade.
Naime, na štandu „Biram da recikliram“, koji se nalazi na Beer Gardenu, svi posetioci koji donesu limenke na reciklažu dobiće prigodne poklone u znak zahvalnosti što pomažu očuvanje zdrave životne sredine, a steći će i pravo da učestvuju u zabavno-rekreativnoj igri i takmičenju „Koš za čist grad“. Troje najboljih će 23. avgusta na velikoj bini Belgrade Beer Festa, dobiti vredne nagrade: profesionalni aluminijumski bicikl koji se pravi od recikliranih limenki, rekreativni bicikl i 100 lit osvežavajućeg pića KVAS.
Čuvajmo životnu sredinu!

Povezana vest:  Proglašeni pobednici takmičenja Svetske organizacije za intelektualnu svojinu za 2022. godinu

ZNAČAJ RECIKLAŽE LIMENKI ZA OČUVANJE ŽIVOTNE SREDINE I UŠTEDU ENERGIJE
Limenka može da se reciklira 100% i to beskonačan broj puta, a da ništa ne izgubi na kvalitetu
Korišćena limenka se reciklira i vraća kao nova limenka na police u radnjama već za 60 dana
Limenka je pakovanje za piće koje se najviše reciklira na svetu
Čelik i aluminijum od kojeg su napravljene limenke, su se prikupljali i topili za ponovno korišćenje mnogo pre nego što je termin „reciklaža“ uopšte izmišljen
Reciklirani metal ima potpuno iste karakteristike kao sirov materijal – ali je potrebno manje od 25% energije za njegovu proizvodnju
Reciklaža limenki smanjuje potrošnju prirodnih resursa, a ujedno se smanjuje količina otpada koji nastaje u domaćinstvu

Povezana vest:  Počinje kampanja "Pretnja je pretnja" posvećena sistemu zaštite novinara