Kutak za dojenje fotka

Otvoren Humana kutak za dojenje

Tokom prethodne nedelje u Šoping centru Ušće otvoren prvi „Humana kutak za dojenje“ na Balkanu, zatvorenog tipa, koji će biti dostupan svim mamama i njihovim bebama svakoga dana od 10 do 22h, koliko ovaj šoping mol i radi.
Humana je želela da, kao odgovoran proizvođač hrane za bebe, ukaže na važnost dojenja kao prvog, prirodnog izbora i da majkama u užurbanoj, urbanoj sredini stvori jednu takvu mirnu oazu u koju mogu svratiti i u sred porodične kupovine i posvetiti se najsvetijoj i najlepšoj dužnosti na svetu.
„Humana kutak za dojenje“ je komforan i obezbeđuje da u svakom trenutku po dve mame mogu istovremeno podojiti svoje dete, a da pri tom budu opuštene i da imaju potrebnu dozu privatnosti u tom činu. Takođe u „Kutku za dojenje“ postoje i adekvatni uslovi da se dete prepovije.
„U vreme u kome živimo, divno je podržati ono što je iskonsko i najbolje za našu decu. Dojenje je blagodet i za majku i za dete. Iako svi deklarativno podržavaju dojenje na javnom mestu, samo mame znaju da u praksi to nije baš tako i koliko poteškoća imaju kada žele da se osame i na miru podoje svoje dete. To je bilo skoro nemoguće. Zato će ovaj kutak za dojenje biti dragocen za sve sadašnje i buduće mame i njihove bebe“ – rekla je Nada Lazić, čija Škola roditeljstva daje podršku ovom projektu.
Vedre boje, prirodni materijali, prilagođenost prostora najmlađima učiniće da se svaka mama i beba, kao i starija deca osećaju ušuškano i bezbrižno u ovom Humana kutku za dojenje, koji se nalazi na drugom spratu Šoping centra Ušće.
„Želeli smo da mamama stvorimo prijatan ambijent u kome se mogu posvetiti svojim bebama i gde mogu bez nelagodnosti da doje. Ideja koja nas je vodila bila je da, kao odgovoran proizvođač hrane za bebe, ukažemo na to da je dojenje uvek najbolji izbor i da ih podržimo da od toga nikad ne odustaju. Porodične obaveze, briga o starijoj deci, odlazak u nabavku ili na porodični ručak ne treba da budu prepreka.“ – izjavila je Jelena Cvetković, predstavnica Humane.
Humana je ovom prilikom najavila da će ovo biti prvi u nizu kutaka za dojenje, kao i da će oni biti deo jedne velike društveno odgovorne nacionalne akcije, kojom se daje podrška svim majkama da doje svoje bebe.

Povezana vest:  Luksuzni welness brend Henri Chenot u ponudi Portonovog