Michal Hidas fashion designer

Bogatstvo izrealske kulture za vikend u Savamali
„IZ IZRAELA, S LJUBAVLJU“ 28. i 29. NOVEMBRA U MIKSER HOUSEU

„From Israel with love“ je dvodnevna manifestacija koja će se 28. i 29. novembra održati u Mikser House-u i na kojoj će, kroz brižljivo kreiran progam, biti predstavljena izraelska kultura, gastronomija i muzika. Manifestacija se realizuje u organizaciji Miksera i ambasade Izraela u Beogradu, a uz podršku modnog studija „Klik“.
U subotu i nedelju, od 12 do 17 časova, svi zainteresovani će imati priliku da uživaju u jedinstvenoj fuziji izraelskih i balkanskih kulinarskih majstorija Reema Hertsa (vlasinka restorana Smokvica) i Erana Elhalala (vlasnika poznatog restorana Saro Bistro na Menhetnu).
Prvog dana manifestacije, u 17 časova, osnivačica GeekChicTLV, Centra za modno preduzetništvo u Izraelu, Viktorija Kanar, održaće prezentaciju o istoriji izraelske mode, nakon čega će (17:30) uslediti i razgovori o modi na kojem će učestvovati modni dizajneri iz Izraela – Michal Hidas, Liron Itzhakov i Eva Al Keneresh i modni dizajneri iz Srbije. Razgovor će moderirati Viktoria Kanar, Nenad Radujević
U 18 časova biće otvorena izložba „Exchanged Glances“, svojevrstan spoj radova osmišljenih kao zajednički serijal fotografija Milene Đorđević iz Srbije i Dora Neva iz Izraela, dok je večernji program rezervisan za koncert pionira orient metal zvuka – benda Orphaned Land, poznatih po tome što kroz svoju muziku šire jasne poruke ljubavi i tolerancije.
Drugog dana manifestacije publiku očekuje muzički matine od 14 časova uz muziku pijaniste Nenada Ivovića, koji je master studije završio u Tel Avivu, na prestižnoj muzičkoj školi Zubina Mehte. Dan će se nastaviti još jednim koncertom i to koncertom tria koji osvaja na prvo slušanje i svojim „vintage“ stilom i prenosi harmoniju koja je Nju Orleans krasila 30-tih godina – The Hazelnuts. Koncert počinje u 17 časova, a program drugog dana se nastavlja u 19 časova modnom revijom na kojoj će biti predstavljeni modeli izraelskih modnih dizajnera koje će publika moći i da kupi na licu mesta.

Povezana vest:  U Beču krenuo pilot-projekat pokroviteljstvo za zalivanje gradskih stabala

Manifestacija se završava koncertom Mikser Big Band-a koji će svirati omaž Glenu Mileru, specijalno pripremljenom za ovu priliku, a nastup će obogatiti i „bis“ benda The Hazelnuts koji će još jednom izaći pred beogradsku publiku.
Ulaz na sve programe je besplatan, sem na koncert grupe Orphaned Land, 28. novembra u 21 čas. Karte za koncert dostupne su na prodajnim mestima Gigs Tix-a po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara. Cena će na ulazu biti 1200 dinara.

Povezana vest:  Designer Christmas Trees: Jelke sa stilom naših poznatih kreatora