Nestle Kit Kat prvi svetski brend čokoladica od kakaoa iz 100 odsto održivih izvora

KIT KAT – prvi svetski brend čokoladica od kakaoa iz 100 odsto održivog uzgoja

KIT KAT je postao prvi svetski brend čokoladica koji u proizvodnji koristi 100 odsto sertifikovane sirovine kakaoa iz održivog uzgoja, obezbeđene u okviru Nestlé kakao plana. Pored obezbeđivanja kvalitetnih sirovina iz održivih izvora, cilj ovog plana su i edukacija uzgajivača o novim poljoprivrednim metodama za povećanje produktivnosti, kao i doprinos razvoju zajednica koje se bave gajenjem kakaoa.

Povezana vest:  Ublažite simptome osetljive kože na efikasan način uz NIVEA nega za osetljivu kožu lica

Kako bi obeležila ovaj značajan događaj, kompanija Nestlé, koja je među najvećim otkupljivačima kakaoa iz Obale Slonovače, dogovorila je partnerstvo s poznatim svetskim fudbalerom Didijeom Drogbom i Fondacijom Didier Drogba, čiji je osnivač. Fondacija pruža podršku društveno ugroženim stanovnicima ove zemlje u oblastima zdravstva i obrazovanja, a u njeno ime Nestlé će izgraditi državnu školu u regionu Gagnoa, odakle je poreklom poznati fudbaler.

Povezana vest:  Obama traži pomoć od Džej-Zija i Ališe Kiz

„Od izuzetne nam je važnosti da budemo deo sistema koji se brine o ljudima, ali i okruženja bez kojeg ne bi bilo naših proizvoda. Stvaranje zajedničke vrednosti podjednako je važno za poljoprivrednu zajednicu Obale Slonovače, kao i za proizvodnju vrhunskih proizvoda“, izjavila je Sandra Martinez, direktorka konditorskog asortimana Nestlé.

Kompanija Nestlé se snažno protivi dečjem radu, i svesna je važnosti edukacije u rešavanju ovog problema. Tako je, u sklopu Nestlé kakao plana, do sada pomogla izgradnju više od 40 škola u ovoj zemlji i organizovala smeštaj za učitelje, kako bi im olakšala rad u ruralnim područjima. Na ovaj način, kompanija je obezbedila obrazovanje za više od 10.000 dece i mladih, i na taj način doprinela sprečavanju dečjeg rada.

Povezana vest:  Evo kako da staroj odeći date novi život i dobijete 20% na Levi’s kupovinu