SWPA Nacionalna nagrada za Srbiju prvo mesto Djani Bardoti

Đaniju Bardotiju uručena Nacionalna nagrada na Sony World Photography Awards 2016

„Put za Klenak“ Đanija Bardotija osvojio je titulu najbolje fotografije iz Srbije u 10 otvorenih kategorija na Sony World Photography Awards 2016, najvećem takmičenju u oblasti fotografije na svetu. Tim povodom, Nebojša Popovski, direktor prodaje kompanije Sony u Srbiji, svečano je uručio autoru Sony fotoaparat, model Alpha 7 Mark II.

Povezana vest:  Viktorija Bekam najavila novu kolekciju okvira za naočare

„Fotografijom sam počeo da se bavim pre sedam godina i to fotografišući lokomotive, pa i danas najveći deo slika napravim na poslu, kad god vidim neki lepi motiv. Ova nagrada je do sada najveća i najvrednija koju sam primio, posebno imajući u vidu veliku konkurenciju“, izjavio je autor pobedničke fotografije.

Đani Bardoti je po zanimanju mašinovođa Železnica Srbije, a kao istinski ljubitelj fotografije dugogodišnji je član Šabačke fotografske zadruge i Udruženja fotografa Srbije. Fotografija „Put za Klenak“ biće izložena u kulturnom srcu Londona, galeriji Somerset House u periodu od 22. aprila do 8. maja, ali i objavljena u godišnjoj publikaciji konkursa.

Povezana vest:  Macin smehotres za Novosađane!

Drugo i treće mesto u konkurenciji za Nacionalnu nagradu za Srbiju osvojili su Milan Ljubisavljević i Dejan Kovačević. Ovogodišnje izdanje Sony World Photography Awards može se pohvaliti rekordnim brojem od 230.103 prijava iz 186 zemalja širom sveta, a samo iz Srbije i Crne Gore na adresu konkursa pristiglo je trostruko više radova u odnosu na prethodnu godinu.

Povezana vest:  MINISTAR ALEKSANDAR VULIN I DIREKTOR COCA-COLA HELLENIC SRBIJA OTVORILI SOBU RADOSTI U ZAVODU ZA VASPITANJE DECE I OMLADINE U NIŠU