Pobednik Marko Kovac

Proglašeni pobednici „J factory film za 60 sekundi“
 
Pobednici prvog srpskog filmskog projekta ”J factory – film za 60 sekundi” u organizaciji Jameson-a irskog viskija proglašeni su juče u prestoničkom klubu „OUR bar”. Žiri, u sastvu Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Bojana Ordinačev, Vuk Kostić i Viktor Savić, za najbolju obradu stranog filma proglasio je film „Psiho“ Marka Kovača, dok je u kategoriji obrade domaćeg filma titulu poneo film Srđana Bulatovića „Fantom“.
„J Factory – Film za 60 sekundi” izazvao je veliko interesovanje, a tome u prilog govore podaci da zvanična J Factory Fejsbuk stranica, ima čak 14. 965 like-ova odnosno fanova. U konkureniciji za nagrade našlo se 26 kreativnih fimova što je takmičenje učinilo veoma uspešnim i ozbiljnim. Fimlovi koji su snimili naši takmičari izazvali su veliko interesovanje i kod gledalaca, čemu govori u prilog podatak da na YouTube-u imaju 36 874 pregleda.
“J Factory – Film za 60 sekundi”, svim svojim učesnicima pružio je šansu da budu režiseri jednominutnog rimejka svog omiljenog kultnog filma i postanu deo prestižnog filmskog festivala „Jameson Empire Awards“ u Londonu! Učesnici su imali zadatak da snime svoju verziju kultnog filma ili scene iz filma u trajanju od 60 sekundi. Za filmove se glasalo putem  zvaničnog Jameson sajta i putem  Jameson Srbija Facebook strane, a stručni žiri napravio je konačni odabir od po pet finalista iz svake kategorije čiji su filmovi predstavljeni na finalnoj takmičarskoj večeri.
Učesnici su mogli da snime obrade domaćih i stranih kultnih filmova, ali su isključivo strani filmovi ulazili u konkurenciju za glavnu nagradu – odlazak u London na Jameson Empire Awards filmski festival u martu ove godine. Nagrada za najbolju obradu domaćeg filma bila je profesionalna kamera, dok su za drugo i treće mesto u obe kategorije obezbeđeni vredni Jameson poklon paketi.
Kroz projekat ”J factory – film za 60 sekundi” viski Jameson pokazao je da podržava filmsku umetnost, i to ne samo u svetu, već da ulaže i u kulturni život Srbije donevši jedno prestižno svetsko takmičenje u Beograd. A svim umetnicima u duši, on je ukazao da ne moraju biti profesionalci da bi postali najbolji reditelji i stali rame uz rame sa svetskim zvezdama. Jedino što je potrebno je da svoju kreativnost i ljubav prema sedmoj umetnosti podele sa drugima!

 

Povezana vest:  U susret Sajmu venčanja: Katarina Živković odabrala venčanicu