dejan savic kosutnjak

Savić: Ozbiljan pristup protiv Hrvata i jaka odbrana

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da njegova ekipa u polufinalu FINA Svetskog kupa protiv Hrvatske mora da ima ozbiljan pristup i da igra u odbrani mora da bude na višem nivou. 
-Kada igrate polufinale i kada je na drugoj strani Hrvatska zna se kakav pristup treba da bude. Zadovoljan sam do sada učinjenim, Za mladi tim je ovo veliko iskustvo. Danas smo primili dosta golova od ipak daleko slabijeg Kazahstana i sutra ta odbrana mora da bude kao u ranijim duelima – rekao je Savić. 
Srbija je danas u Almatiju u četvrtfinalu FINA Svetskog kupa pobedila Kazahstan sa 16:10, te tako izborili polufinale sa Hrvatskom. 
-Uvek nam je pobeda obaveza, bez obzira na sastav i ime rivala. Ostvarili smo dobar rezultat plasmanom u polufinale i ulazimo u borbe za medalju. Neće biti lako, igraju dobar vaterpolo a nama bi model za uspeh trebalo da budu dueli sa SAD i Crnom Gorom – kazao je Nikola Eškert. 
Reprezentativac Dušan Marković je optimista pred duel sa Hrvatskom. 
-Neka bude kao sa Amerikancima. Jača odbrana i strpljiv napad. U ovom tenutku mislim da se više mi pitamo oko toka utakmice, ali je sigurno da će i oni imati motiv za pobedom. Sigurno neće biti lako – kazao je Marković. 
Hrvatska je u četvrtfinalu pobedila Crnu Goru sa 6:5, a polufinalni meč sa Srbijom igraće se sutra od 13.40 po srednjoevropskom vremenu.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Vaterpolisti Srbije pobedili u Španiji